TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşın karadut aşkı

Adana'da doğanın kendilerine sunduğu hediyeleri kaçırmayan vatandaşlar, karadut ağaçlarına adeta akın ediyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, karadutun yaşlanmayı geciktirmesinden enerji dopingine kadar pek çok faydası olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2017 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2017 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vatandaşın karadut aşkı

ADANA (İHA) - İlkbaharın uğurlanmasına günler kala pek çok meyveyle birlikte karadut da yaz mevsimini karşılıyor. Doğanın hediyelerini göz ardı etmeyen vatandaşlar ise kentteki pek çok parkta bulunan karadut ağaçlarına adeta akın ediyor. Sadece birkaç aylığına var olan karadut fırsatını kaçırmayan vatandaşlar, bu meyveyi severek tükettiklerini dile getiriyor.

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, karadutun 7 önemli faydası olduğunu söyleyerek bunlar hakkında önemli bilgiler verdi. Dyt. Gizem Akgül, günde tüketilecek 10-15 adet karadutun nelere faydası olduğunu şöyle anlattı:
“Bir ilkbahar meyvesi olan karadut içerdiği A ve C vitamini sayesinde cildin güzelleşmesine, cilt sağlığının korunmasına ve yaşlanmanın gecikmesine fayda sağlar. 10-15 adetten oluşan bir porsiyon karadut, kilo kontrolünün sağlanmasında da etkili olur. Ayrıca içerdiği demir minerali ile kansızlığa iyi gelir. Yine içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde yorgunluğu ve halsizliği önler, gün içerisinde performansınızın artmasına katkı sunarak aktif bir şekilde çalışmanıza olanak sağlar. Karadut, daha birçok faydası ile çocukların ve de yetişkinlerin tüketmesini istediğimiz bir meyvedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.