TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tavuk eti kanatlandı!

Kırmızı etin 45 liraya satıldığı KDV’nin indirilmesi halinde etin kilosunu daha ucuz fiyata satabileceklerini belirten Başkan Yağmur, KDV ile fiyatın düşürülmesinin hem tüketiciye, hem de kendilerine olumlu yansıyacağını kaydetti. Vatandaşların gönül rahatlığı ile et yemeleri için bu KDV indiriminin bir an evvel yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2017 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tavuk eti kanatlandı!

 

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, Ocak ayında artış yaşayan tavuk eti fiyatının yaz aylarında daha da artacağını önü sürdü.

Ocak ayından buyana tavuk etinde yüzde 40 artış yaşandığı ileri sürüldü. Kimilerine göre tavuk etindeki bu artışın nedeni mangal sezonunun açılması, kimileri ise kırmızı etin pahalı olmasından ötürü, tavuk etinin tercih edilmesi fiyatların artmasına neden olduğunu belirtiyor. Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise, tavuk etinin fiyatının daha da artabileceğini ileri sürerek, şuanda tavuğun kilosunun 8 TL olduğunu hatırlattı.

OCAK AYINDAN BU YANA YÜZDE 40 ARTIŞ

Saruhan Yağmur gazetemize yaptığı açıklamada, beyaz ette ocak ayından buyana yüzde 40 zam yapıldığını söyledi. Yaşanan artışın yaz aylarında daha da devam edeciğini ve yüzde 60’lara yüksele bileceğini dile getiren Yağmur, “Yaz ayı geliyor mangal mevsimi açıldı. Ete olan rağbetle birlikte fiyatlar daha da yükselecek. Kırmızı ete zam yapıldığın da herkes tepki gösteriyor. Ancak beyaz et yani tavuk etine yapılan zam yüzde 40’larda olmasına rağmen kimseden bir ses çıkmıyor. Asıl zamlar yaz ayında etkisini gösterecek. Yazın tavuk etine yapılan zam yüzde 60’lara çıkabilir. Şuanda tavuk etinin kilosu 8 TL. ” dedi.

KDV’Yİ İNDİRİN BİZDE İNDİRİM DESTEK VERELİM

Başkan Yağmur, kırmızı etteki KDV'nin kaldırılması durumunda kendilerinin de 1 TL indirim yapacaklarını savundu. Kırmızı etin fiyatının da yüksek olmasının tavuk etini etkilediğini anlatan Başkan Yağmur, kırmızı et de KDV’nin kaldırılmasını istedi. Kırmızı etin 45 liraya satıldığı KDV’nin indirilmesi halinde etin kilosunu daha ucuz fiyata satabileceklerini belirten Başkan Yağmur, KDV ile fiyatın düşürülmesinin hem tüketiciye, hem de kendilerine olumlu yansıyacağını kaydetti.  Vatandaşların gönül rahatlığı ile et yemeleri için bu KDV indiriminin bir an evvel yapılmasının şart olduğunu söyledi.

TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI KONUYA EL ATSIN

Başkanlar Kurulu toplantılarının gerçekleştiğini ve kararlar alındığını anlatan Başkan Yağmur, “Başkanlar Kurulu toplantımızı yaptık. Et fiyatlarının besiciler tarafından yükseltildiğini Kırmızı Et Birliği’nin işin içinde olduğundan bu birlik, Et ve Süt Kurumu’na veriyor. Kendi büyük baş hayvanlarını verdiği Et ve Süt Kurumu bu etleri piyasaya dağıtması gerekirken, etleri büyük firmalara verdiği iddia ediliyor. Bunun gereğini bir an evvel Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yapmasını istiyoruz. KDV’nin kalkmasını istiyoruz. Canlı 19 Lira şuanda et fiyatı. 60 liraya bir koyun alsanız baya fiyat tutuyor. Bu fiyatlarla kimse kurban kesemez. Tarım Bakanlığı’nın mutlak suretle besicilerin koyunlarını piyasaya çıkartmalarını istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.