TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmanlı esvapları

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri’nde 90 branşta 600 kursta üretilen ürünler görücüye çıktı

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Osmanlı esvapları

ADANA(İLKHABER) - Yüreğir Belediyesi Kültürevlerinde görev yapan öğretmen ve öğrenciler 90 branşta açılan yaklaşık 600 kursta üretilen ürünleri Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezinde sergiledi. Bu yıl ise tarihte en uzun süre tahtta kalmış padişah ve en etkili sultanların kaftanları da muhteşem bir defile ile sergilendi.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ev sahipliği yaptığı, Yüreğir Kültür Merkezi'nde açılan sergi ve defileye Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve eşi,İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın eşi,Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer ve eşi, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan Milli Eğitim ve Halk Eğitim Şube Müdürleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

 

Sergilenen bütün ürünlerin el emeği göz nuru eserler olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Yüreğir Belediyesi Kültürevleri’nde üretilen Osmanlı Saray Esvapları'ndan oluşan tahtta en uzun kalan padişahlarımız ve tarihte en etkili olan sultanlara ait 26 adet kaftanı izleyicilerin beğenisine sunduk. Tamamı kültürevlerimizde üretilen ürünler çok güzel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuşu.

 

15 TEMMUZ MİLLİ DİRİLİŞ HEYKELİ TANITILDI

Sergide 15 Temmuz'da hain FETÖ/PYD örgütünün darbe girişimine karşı Türk Milletinin gösterdiği direnç bir heykelle anlatıldı.  Seramikten yapılan heykel, sergiye katılanların büyük ilgisini çekti.

 

KALP GÖZLERİNİ TUVALE YANSITTILAR

Yüreğir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi'nde resim eğitimi gören görme ve bedensel engelli vatandaşlar kalp gözlerini tuvale yansıttılar. Öğretmenlerinin de desteğini alarak çok güzel eserler ortaya çıkaran engelli vatandaşlar,kalp gözleriyle engelleri aştılar.Fırsat verildiğinde neleri yapabileceklerini gösterdiler.

 

KÜLTÜREVLERİ YÜREĞİR'E BAKIŞI DEĞİŞTİRDİ

Yüreğir'de hizmete açılan Kültürevlerinin ilçenin bakış açısını değiştirdiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Bundan önce olumsuzluklarla anılan Yüreğir artık kültürle,sanatla ve eğitimle anılır oldu. Yüreğirli vatandaşlara fırsat verildiğinde neleri başarabileceklerini hep beraber görüyoruz. Kültüre, sanata, eğitime önem veren toplumlar gelişmiş toplumlardır.Kültürevlerimiz de 88 branşta verilen eğitimden yılda yaklaşık 30 bin kişi faydalanıyor. Buralarda çok güzel işler yapılıyor. Özellikle öğrencilere yönelik verilen destek kursları sayesinde çocuklarımız çok güzel okullara yerleştiler. Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Toplumları ayakta tutan eğitim, kültür ve sanattır. Biz de bunu Yüreğir'de hizmete açtığımız kültürevleri sayesinde başlattık." diyerek kültürevlerinin çok önemli görevler yaptığını belirtti.

 

 

 

 

 

MUHTEŞEM İŞLER YAPMIŞLAR HERKESİN

GÖRMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM

Serginin 22-24 Mayıs tarihleri arasında açık olacağını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Kültürevlerinde eğitim gören öğretmen ve öğrenciler çok güzel eserler ortaya çıkarmışlar. Yüreğir Kültür Merkezinde, Çarşamba gününe kadar açık olan sergimizi bütün vatandaşlarımızın görmesini isterim.

 

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ise ecdadımıza ve kültürüne sahip çıkılmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Kültürevlerinin çok önemli işler yaptığını, ortaya çok güzel eserler çıkarttıklarını söyledi.

 

Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz şanlı tarihimizin yaşatılması ve yeni yetişen nesillerin de bunu tanımasının çok önemli olduğunu belirtti. Emeği geçenleri kutladı.

 

 

Sergiye il ve il dışından katılan vatandaşlarımız,Sergide ki ürünleri çok beyendiklerini,bu tür eğitimlerin Adana dışında da tüm Ülke çapında örnek olmasını ve yayılmasını temenni ettiklerini dile getirdiler.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.