TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa hassas davranmalı

Başkan Sözlü, Almanya Büyükelçisi Erdman’a Adana’da Suriyelilerin kent nüfusunun yüzde 15’ini teşkil ettiğini söyledi:

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Avrupa hassas davranmalı

ADANA(İLKHABER) - Almanya Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve Almanya Federal Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu İbrahim Paksoy, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü makamında ziyaret etti.

Büyükelçi ve Fahri Konsolosu makamında kabul eden Başkan Sözlü, Avrupa'nın Suriyeli mülteciler konusunda daha hassas davranması gerektiğini belirtti.

 

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ve Almanya Federal Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu İbrahim Paksoy'u ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Sözlü, Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin samimiyetle kuvvetlendirilmesi gerektiğini vurgularken Türkiye’nin içeride ve dışarıda terör örgütleriyle mücadele ettiğini, bu mücadelenin yanı sıra sığınmacılar için de enerji sarf etmek zorunda kaldığını ifade etti.

“ADANA’DA NÜFUSUN %15’İ KADAR SURİYELİ VAR”

Adana’da nüfusun %15’i kadar Suriyeli sığınmacının bulunduğunu belirten Başkan Sözlü, Avrupa’nın bu konuda daha hassas davranması gerektiğini, samimiyetle terörün karşısında Suriyeli mültecilerin yanında durması gerektiğini vurguladı. Büyükelçi Erdmann ise Suriyeli sığınmacılarla ilgili Başkan Sözlü’nün söylemine hak verirken, PKK’nın Avrupa’da terör listesinde yer aldığını belirtti.

Ziyaretin sonunda Başkan Sözlü, Büyükelçi ve Fahri Konsolosa Türkleri düştükleri her dar boğazdan kurtardığını ifade ederek Bozkurt heykeli ve Adana’yı tanıtan hediyeler verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.