TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çığlık” kendimize öfkemizden doğdu

Çığlık dizisinin çıkış noktası cinsel istismar ancak anlattığı tek şey bu değil. “Çığlık” buz dağının görülen kısmına bakmaya alıştığımız şu zamanlarda bize bir de buz dağının görülmeyen kısmı olduğunu anımsatmaya çalışacak. Hayatta İntikam duygusunun içindeyken aslında adım adım intikam almak istediğimiz kişilere dönüşmemizin paradoksunu izleyenlere düşündürmeyi hedefleyecek. Yönetmen Burak Zereyalp ve ekibi, izleyenler seyir keyfi içindeyken bir yanları da kendini sorgulasın istiyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Çığlık” kendimize öfkemizden doğdu

“Çığlık” kendimize öfkemizden doğdu

 


RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

Böyle bir dizi düşüncesi nasıl oluştu?

Bu dizinin ilk adımı öfkeyle başladı. Dizi film sektörünün tekelleştirilmiş olmasına, yapılan işlerdeki tek amacın ticaret olmasına ve maalesef artık yanlış yapılan işlerin çokluğundan yanlışı doğruymuş gibi kabul etmeye başlamamıza öfkelendik. En fazla da kendimize öfkelendik çünkü konuşmak, eleştirmek, bu yanlış demekten başka bir şey yapmıyorduk. Bu öfke zincirinin sonunda yedi ay önce Çığlık dizisinin ilk temelini attık. Bizim düşüncemize göre yapılan her projenin insanın temel duygularından yola çıkması lazım. Dizilerde hikayelerin bir derdi, anlatmak istediği bir şey olması lazım ya da bir silah olacaksa o hikayenin içinde silahtan çıkan her kurşunun bir sebebi olması lazım.

Çığlık neyi anlatıyor, nelere dikkat çekiyor?

Çığlık dizimizin çıkış noktası cinsel istismar ancak anlattığı tek şey bu değil. Çığlık dizimiz buz dağının görülen kısmına bakmaya alıştığımız şu zamanlarda bize bir de buz dağının görülmeyen kısmı olduğunu anımsatmaya çalışacak. Hayatta İntikam duygusunun içindeyken aslında adım adım intikam almak istediğimiz kişilere dönüşmemizin paradoksunu izleyenlerimize düşündürmek istiyoruz. Yani izleyenler seyir keyfi içindeyken bir yanları da kendini sorgulasın istiyoruz.

Kadronuzu tanıyabilir miyiz, yönetmen kim, kimler oynuyor?

Yönetmenimiz Burak ZEREYALP kendisi Konya Selçuk üniversitesi devlet konservatuvarı oyunculuk ve yönetmenlik bölümünden mezun. Dizinin ana cast oyuncuları Ahmet ELDEK, Kadir PARLAK, Hakan ERKURAN, Ahmet AKYÜZ, Mert ATALAY, Melih BENLİ, İshak Paşa SEVİNDİK, Çağla YELEÇ, Zeynep ELDEK, Esat DİLSİZOĞLU ve Erkan KABAKÇIOĞLU hepsi ama usta çırak ilişkisiyle ama akademik olarak oyunculuk eğitimi almış insanlar bu kısmı özellikle vurgulamak istiyorum çünkü bu dizide yan cast dahil olmak üzere oyunculuk eğitimi almamış hiç kimse oyuncu olarak bu projede yer alamayacak. Dizimizin after effectlerini, kurgu ve montajını sevgili Evren KIRAÇ ile Ömür KURDOĞLU dizi müziklerini ise Esat DİLSİZOĞLU İLE Ömür KURDOĞLU üstlenmiş durumda.

İnternet dizileri tv dizilerine kıyasla daha mı çok izleniyor daha mı az?

Kesinlikle internet dizileri daha çok izleniyor. Çünkü internet bize sınırsız bir özgürlük veriyor. Mesela herhangi bir kanalın yayın akışına  bağlı kalmak zorunda değiliz. İzlemek istediğimiz yayın saatinin bize sundukları arasında tercih yapmak yerine kendi yayın saatimizi oluşturabiliyoruz.

Bütçenizi nasıl karşılıyorsunuz, sponsor desteğiniz var mı?

Sponsor desteğimiz henüz yok projede ki her şeyi imece usulü kendimiz çözüyoruz bu durum kısmen bize ulaşım teknik imkanlar gibi sorunlar çıkarsa da tüm zorluklara rağmen ekibin diziyi bu kadar sahiplenmesi sahnelerin gerçek hayatta ki samimiyeti ile çekilmesine doğallığın diziye yansımasına sebep oluyor.

Dizi Adana’da çekiliyor ama evrensel konulara uzanıyor. Türkiye genelinde yankı bulabilecek mi?

Evet bizim hikayemiz evrensel ve kesinlikle Türkiye genelinde yankı bulacağına inanıyoruz. Bir kere cinsel istismar ülkemizdeki en önemli problemlerden biri ve maalesef ki insanlar hikayemizde kendi hayatlarından parçalar bulacak.

İstismar denilince akla erkeğin kadına istismarı geliyor. Oysa çocuk istismarından tutun arkadaş istismarına kadar çok çeşitli istismar türleri var. Tümünü ele alabilecek misiniz?

Dizide yıkmak istediğimiz toplum algılarından biri de bu zaten. İnsanlar cinsel istismar denildiğinde bir erkeğin bir kadına tecavüzü olarak algılıyor oysa bir kadına kurulan cümle, bir çocuğa karşı uzanan el ya da bir erkeğin yaşadığı maddi zorlukları kullanarak yapılan teklifler hatta bir kocanın karısının isteği olmadan zorla ilişkiye girmesi hepsinin cinsel istismar suçu olduğunu en az tecavüz kadar tepki gösterilmesi gerektiğini mümkün oldukça bölümlerimizde işleyeceğiz. Biz hikayemizde her türlü cinsel istismara değineceğiz hatta mümkün olduğunca tecavüz suçunun ilk evrelerini ve bu evrelerde görmezden gelerek bilinçsizce suça ortak olduğumuzu anlatmak istiyoruz. 

İlk bölümünüz ne zaman yayınlanıyor? Şu ana kadar kaç bölüm çekebildiniz?

İlk bölüm 30 Mayıs Salı günü seyircimizin beğenisine sunulacak. Şu ana kadar 3 bölüm çektik 4.bölümün çekimleri devam etmekte toplamda 10 bölümlük bir hikayemiz olacak.

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Rol Akademi olarak öncelikle devamlılığı olan bir yapım olmak istiyoruz. Başta da söylediğim gibi yanlışların arasından sıyrılıp hikayelerinde toplumsal sıkıntıları anlatmaya çalışan başka projelere hayat vermek, Sahne sanatları, dizi film ve sinema film sektörlerinde mümkün olduğunca geniş kolları olan bir kültür merkezine dönüşmek istiyoruz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.