TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnşaatın ‘Formülü’nü ÇİMSA yazdı

Çimsa, Türkiye çimento sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi Formülhane’yi hayata geçirdi

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İnşaatın ‘Formülü’nü ÇİMSA yazdı

İnşaatın ‘Formülü’nü ÇİMSA yazdı

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Türkiye’nin çimento sektöründe dünya markası olan Çimsa, 2000 yılında Mersin’de kurduğu Ar-Ge Merkezi ‘Formülhane’nin T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenmesiyle kendi sektöründe bir ilki gerçekleştirdi.

Gri ve beyaz çimentonun yanında, kalsiyum alüminat çimentosu, kendini temizleyen çimento ve anti bakteriyel çimento gibi özel ürünlerin üretildiği Mersin Ar-Ge Merkezi ‘Formülhane’, yenilikleri ile inşaat sektörüne yeni soluklar getiriyor.

Çimsa’nın Ar-Ge Merkezi Formülhane’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, şirketin sektördeki güçlü konumunu sağlayan unsurların başında Ar-Ge faaliyetlerine verilen önemin yer aldığını söyledi.

Çimsa’nın faaliyette olduğu 45 yıldır katma değeri yüksek ve özel ihtiyaçlara yönelik farklı ürünler ile uygulamalar geliştirmek amacıyla inovasyona yatırım yapmayı ilke edinerek, çimento ve yapı sektörünün trendlerine ve dinamiklerine yön vermeyi hedefleyen çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirten Özhatay, ‘’Global şartlarda sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için teknolojik trendleri yakalamalı ve her zaman inovatif çözümlerin bir parçası olmalıdır. Bizler, birleştirici ve güçlü bir ürün olan çimentoya hayat veriyoruz. Bu süreçte, bir sanayici olmanın ötesine geçiyor ve ülkemize değer katıyoruz. Çimsa’yı rakiplerinden ayıran faktörlerin başında araştırmaya, sorgulamaya, gelişmeye, yenilenmeye ve değişmeye ayırdığımız kaynak ve yaptığımız yatırımlar geliyor. 2000 yılında Mersin’de kurduğumuz ve 28 Şubat 2017 tarihinde, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın denetimiyle tescillenen Ar-Ge Merkezimiz Formülhane’de, faaliyet gösterdiğimiz pazarların talep ve beklentilerini baz alarak, en yeni ve faydalı ürünleri geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

Dünyada gri, beyaz ve kalsiyum alüminatlı çimento türlerini üretip satan tek şirket olduklarına vurgu yapan Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, sözlerine şöyle devam etti;

KALİTEDE DÜNYA BİRİNCİSİ

‘’Gri çimento, beyaz çimento ve özel ürünler üretiyor ve satıyoruz. Dünyada gri, beyaz ve kalsiyum alüminatlı çimento türlerini üretip satan tek fabrikayız. Beyaz çimento üretiminde dünya ikincisi, kalitede ise dünya birincisiyiz. Tesislerimizdeki yeni yapılanmalar ile üretimde de birinci olma yolunda ilerlemekteyiz. Çimsa’nın 2016 yılsonu itibarıyla klinker üretim kapasitesi 5,5 milyon ton, hazır beton satışları ise 2,8 milyon m3 olmuştur.

Bunun yanında hazır beton kolumuz da mevcut.  Gri çimentonun yanı sıra ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünler ile inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük etmektedir.

Sabancı Holding iştiraki olan ve Türkiye’de sanayinin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Çimsa, 1972 yılında kurulmuştur. Çimsa bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi, Marmara terminali ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Beyaz çimento alanında dünyanın ilk iki markasından biri olan Çimsa, Hamburg (Almanya), Trieste (İtalya), Sevilla ve Alicante (İspanya), Gazimagusa (KKTC), Köstence (Romanya) ve Novorossiysk’de (Rusya) bulunan terminalleriyle uluslararası bir çimento üreticisidir.

Mersin fabrikasında ürettiğimiz beyaz çimentoyu 65’ten fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Beyaz çimentoyu yok satmaktayız ve bu nedenle Eskişehir’de bulunan fırınlardan birini beyaz çimento üretme haline çevirdik.

Çimsa’nın 40’a yakın hazır beton santrali var. Böylece imal ettiğimiz çimentoyu hazır beton olarak müşterilerimize ulaştırmaktayız. Ayrıca Çimsa, gri çimento üretiminde sektörde lider konumda bulunmaktadır. Yaklaşık 11 çeşit gri çimento türü üretmekteyiz. Ürün çeşitliliğine inanan bir kuruluşuz ve bu nedenle müşterilerin ihtiyacına özel ürünler imal etmekteyiz. Bu nedenle geniş bir ürün yelpazesine sahibiz.

Büyümeyi sürdürülebilir kılmak için, değişen dünya koşullarında, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın farklılaşan ihtiyaçlarına, iş ortaklarımızla birlikte geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle hızlı bir şekilde çözüm üreten bir şirket olarak tüm paydaşlarımız için değer yaratmayı hedeflemekteyiz.

Sürdürülebilirlik yaklaşımının getirdiği bakış açısıyla, finansal hedeflerle, ekonomik, çevresel ve sosyal etki arasında bir denge kurmaya çalışılmaktadır. Ülke ekonomisi için yaratılan doğrudan katma değerin yanı sıra enerji verimliliği politikası ve atıktan enerji üretme yoluyla gerçekleştirilen faaliyetlerle enerji kaynakları anlamında yurt dışına bağımlı olan Türk ekonomisine dolaylı katkıda bulunulmaktadır.

Çimsa Beyaz Çimento ve Özel Ürünler Satış ve Pazarlamadan sorumlu, Genel Müdür Yardımcısı Ülkü Özcan, ‘’Özel çimentolar konusunda Dünya’nın sayılı üreticilerinden biri olan Çimsa, inovasyon ve müşteri destek hizmetlerinde de uluslararası standartlarda hizmet vermektedir.’’ Dedi.

MERSİN AG-GE MERKEZİ ÇİMENTONUN MUTFAĞIDIR

Çimsa’nın Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezini 2000 yılında faaliyete geçirdiğini belirten Özcan sözlerine şöyle devam etti;

‘’Mersin Fabrika’sında bulunan Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi beyaz çimento ve özel ürünlerin mutfağıdır. Hem yurt içi hem de yurtdışı müşterilerimize 13 yılı aşkın süredir kesintisiz olarak hizmet verilmektedir. Dünya çimento sektöründe inovasyon konusuna sürekli yatırım yapan şirketlerin başında gelen Çimsa, Türkiye’nin ilk çimento Ar-Ge merkezini 2000 yılında faaliyete geçirmiştir.

Tüm kıtalara satış yapan bir dünya markasıyız. Bugün bir Türk markası ile 65 ülkeden fazla ülkeye satış yapmaktayız. Çimento Uygulama Merkezi; hem yurt içi hem de yurt dışında Çimsa çimento ürünlerini kullanan müşterilerimize hem laboratuvar desteği vermekte hem de bizzat işletmelerine giderek müşterilerimizin üretimlerini geliştirmektedir.

Çimsa olarak özel ürünlerde her zaman ilklere imza attık. Enerjimizi ve heyecanımızı kaybetmeden sürekli daha iyisini, farklısını ve özelini aramayı sürdürüp yarını inşa etmenin yollarını aradık. Ve uzun süren çalışmalarımız sonucunda bugün sizlerle formülün adı altında klasik ürünlerden inovatif çözümlere giden yarınlarımızı inşa edecek yolculuğumuzu başlatıyoruz. Tek bir üründen oluşan portföyler yerine, her bir sektörün ihtiyaçlarına odaklanılarak titizlikle formülize edilmiş ve o segmente özel bir performans içeren çözümler sunuyor.’’

Çimsa Ar-Ge, İnovasyon ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Önder Kırca, Formülhane’de gerçekleşen çalışmalar neticesinde beyaz çimento ve özel ürünlerle Çimsa’nın bir dünya markası olduğuna vurgu yaparak, ‘’Türkiye’nin ilk beyaz çimento üreticisi olmamızın yanı sıra, Formülhane’de geliştirdiğimiz, Kalsiyum Alüminat Çimentosu, Kendini Temizleyen Çimento ve Anti Bakteriyel Çimento gibi özel ürünlerimizle, portföyümüzü genişletiyor ve sektöre yenilikçi yaklaşımlar sunuyoruz.’’ Dedi.

Ar-Ge Merkezi Formülhane aracılığıyla yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine kesintisiz hizmet sağladıklarını belirten Kırca, sözlerine şöyle sürdürdü;

‘’Merkezimizde katma değeri yüksek, son kullanıcıda fark yaratan yeni ürün geliştirme programları, satış destek hizmetleri, laboratuvar desteği ile beraber, çimento sektörünün gelişiminde rol oynayacak değer yaratıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz müşteri çalışmaları ile müşterilerimizden elde ettiğimiz bilgiyi yine müşteri odaklı ürünler geliştirmek ve çimento üretim prosesimizi bu doğrultuda geliştirmek için kullanıyoruz. Çimsa olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye ve inovatif çözümlerle sektöre öncülük etmeye devam edeceğiz.

Çimsa Mersin Fabrikası, Dünyada ilk kez isteğe bağlı değişebilen gri/beyaz klinker üretim hattına sahiptir. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı çimento sektöründeki ilk Ar-Ge Merkezi’ni bünyesinde barındırması, Çimsa’nın yerleşke anlamında en büyük fabrikası olması, Toplam tükettiği enerjinin yüzde 20’sini atık ısıdan geri dönüştürülmesi, Türkiye’de kalsiyum alüminat çimentosu üreten ilk ve tek fabrika olması ile önemlidir.

Türkiye çimento sektöründe birçok ilke imza atan Çimsa, 2500 kişilik insan kaynağıyla istihdama katkı sağlamaktadır. 65’den fazla ülkeye yaptığı toplam 110 milyon dolarlık ihracatla Türkiye için değer yaratmaktadır. Çimento Endüstrisi İşverenler Sendikası’nın (ÇEİS) gerçekleştirdiği İş Sağlığı ve Güvenliği Performans Ödülleri’nde Çimsa Kayseri Fabrikası’nın gösterdiği başarılı performans ile birincilik elde edilmiştir.

Çimsa ürünlerinin katma değerinin artırılması, kullanım alanlarının geliştirilmesi ve ürün yaşam döngüsünde çevresel etkilerinin azaltılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Çimsa Isıdaç40 dünyanın ilk EPD belgeli kalsiyum alüminat çimentosu, Çimsa Super Beyaz ise dünyanın EPD belgeli 2. beyaz çimentosu olmuştur.

Ayrıca Çimsa, Türkiye çimento sektöründen Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi (CSI)’ne üye ilk ve tek şirkettir.’’

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.