TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye genelinden avukatlar katılacak

Adana Barosu, KESK, DİSK, TTB ve Halkevi kurum temsilcileri tarafından, Adana'nın Aladağ ilçesinde yaşanan yurt faciası ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkiye genelinden avukatlar katılacak

  Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Barosu, KESK, DİSK, TTB ve Halkevi kurum temsilcileri tarafından, Adana'nın Aladağ ilçesinde yaşanan yurt faciası ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

 

Adana Ziraat Mühendisleri Odası’nda düzenlenen basın toplantına CHP Milletvekili İbrahim Özdiş ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Burada kurumlar adına basın açıklaması metnini okuyan Yasin Aytaç,  29 Kasım 2016 günü Aladağ’da yaşanan ve 11 öğrenci olmak üzere toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği facianın sorumlularının cezalarını  çekmesini istedi.  Aytaç, “Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakmak için parasız, nitelikli ve bilimsel bir eğitim şarttır. Nitelikli bir eğitimi sağlamak için de ulaşım ve barınma kamusal bir hizmet olarak devlet tarafından karşılanmalıdır. Yurtlarda açığa çıkan istismarların ve ölümlerin failleri bellidir. 29 Kasım 2016 günü Aladağ’da yaşanan ve 11 öğrenci,12 cana mal olan katliam yaşanmıştır. 30 Mayıs 2017 Salı günü Kozan’da ilk yargılamaya şahit olacağız. Savcılığın hazırladığı iddaaname ve bilirkişi raporlarında görünen o ki tam bir hukuksuzluk ve keyfiyet bu kadar cana mal olmuştur. Bu ülkede yaşanan, çocuklarının ve bu ülkenin geleceğine ilişkin kaygı duyan, eşitlikten, demokrasiden, laiklikten ve barıştan yana olan herkese büyük görev düşüyor.  Bu nedenle 30 Mayıs 2017 günü herkesi Kozan Adliyesinde bu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.

 

ÖZDİŞ: YENİ FACİALAR YAŞANMASIN

Ardından söz alan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş,ise yeni facialar yaşanmaması için yetkililere seslendi. Binlerce çocuğun halen benzeri yurtlarda kaldığının altını çizen Özdiş,  Meclis Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu'nun incelemeleri sırasında aynı cemaate ait erkek öğrenci yurdunun da bazı eksiklerinin tespit edildiğini belirti. Özdiş, "Aladağ halen yanmaya devam ediyor. Yeni faciaların yaşanmaması için buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Devlet çocuklarına sahip çıksın. Öncelikle hiçbir derneğe ve cemaatlere insanlar mecbur bırakılmasın” diye konuştu.

 KÜÇÜK: EK İDDİANAME HAZIRLANMALI

Son olarak konuşan, Adana Baro Başkanı Avukat Veli Küçük, Aladağ yangını ile ilgili ek iddianame hazırlanması gerektiğini söyledi. Küçük, olayın yaşandığı andan itibaren takipçisi olduklarını ve davaya müdahil olduklarını belirtti. Küçük, davayla ilgili ek bir iddianamenin hazırlanıp, sanıkların hak ettiği cezayı almasını istedi. Adana Barosu avukatları ve Türkiye genelindeki baro avukatlarının 30 Mayıs tarihinde görülecek duruşmaya katılacaklarını savunan Küçük, davanın peşini bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.