TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Seyhan’ın genç meşalesi: Onur Öztürk

Parti liderlerini, grup sözcülerini, milletvekillerini yeterince dinliyoruz. Onlar da yeterince kendilerini ifade etme olanağı buluyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP Seyhan’ın genç meşalesi: Onur Öztürk

RÖPORTAJ: MURAT YILDIRIM

Parti liderlerini, grup sözcülerini, milletvekillerini yeterince dinliyoruz. Onlar da yeterince kendilerini ifade etme olanağı buluyorlar. Ancak, tabanın sesi olan, geleceğin sözcüsü olan gençleri de dinlemek siyaseti daha ümit verici bir kurum haline getirebilir. Ben de öyle yaptım. Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe İkinci Başkanı Onur Öztürk’e teybimi uzattım ve genç bir siyasetçinin gözünden ülkenin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleme fırsatı buldum. Onur Öztürk, henüz 27 yaşında ve siyasette gelecek vadeden bir genç.

Seni biraz tanıyabilir miyiz?

1990 yılı Adana doğumluyum. Çukurova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışmaktayım. Siyasi hayatıma 15 yaşında aktif olarak başladım. Yaklaşık 1,5 yıl önce Seyhan ilçe başkan yardımcılığı görevindeyim.

Sence ülkemizde gençler siyasetle ne derece ilgili?

Ülkemiz gençleri özellikle gezi olaylarının ardından siyasi düşünce ve eylem planlamasında ciddi bir yaklaşım gösterdi. Fakat Ak Parti’nin baskıcı ve engelleyici etkenlerinden ötürü son zamanlarında bu ilgi biraz daha azaldı iş ve sabıka korkusundan ötürü çoğu arkadaşımız muhalif düşünceye girmemekle beraber iktidar karşıtı düşüncelerini açıkça ifade edememektedir.

Gelişen teknoloji ve sosyal medya tutkusu gençleri siyasetten uzaklaştırıyor mu yakınlaştırıyor mu?

Tabi bu durum biraz kişinin ilgisiyle doğru orantılı bir husustur. Sosyal medya ile fikir ve düşüncelerle beraber reel eylemler daha hızlı yayılmakta. Yine gezi olayları sırasında bu alanın ne kadar etkili olduğunu görmüştük. Gençlerimizin iletişim kanalları arasında sosyal medyayı daha çok tercih ettiğini görüyoruz yakın geçmişte ve şu anda sosyal medya siyasi açıdan ciddi bir araç olarak kullanılmaktadır. Ve biz gençler olarak bu aracı iyi bir şekilde kullanmaktayız.

CHP’de siyaset yapmanın nedenleri nelerdir?

CHP sadece bir parti değil ulusal kurtuluş mücadelesinin nişanı ve aynı zamanda politik yapısıdır o nedenle ulusal değerlere sahip olmak ve o değerleri korumak için CHP gerekli bir oluşumdur. Bu ülkenin teminatıdır demokrasi birlik beraberlik barış ve kardeşlik için CHP saflarında yer almak hususi sorumluluktur.

Referandum sonrası CHP içinde muhalif sesler yükselmeye başladı.  Kılıçdaroğlu’nun liderlik kimliği sorgulanıyor. Sen genç bir siyasetçi olarak bağlı bulunduğun partideki bu gelişmeleri nasıl yorumluyorsun?

Muhalif sesler yerine demokratik haklar demek daha doğrudur. Parti büyüklerimiz ve parti tüzüğümüz uygun gördüğü sürece yeni bir liderle yola devam etmekte sakınca yoktur. Bu olay sadece parti içi yapılanmaların isteği doğrultusunda olamaz halktan karşılık bulan ve partimizi daha iyi noktalara taşıyacak liderlere her daim ihtiyacımız vardır. Önemli olan bu liderleri kendi bünyemizde samimi ve başarılı şekilde yetiştirme yollarını bulmaktır.

Seçilme yaşının düşürülmesi gençlerin aktif siyaset için önünü açacak mı?

Seçilme yaşı, anayasada değiştirilmesi istenen maddeler arasında şirin görünmek ve seçmenden karşılık bulmaya çalışmak için ortaya atılmış politik bir maddedir. Milletvekili,  bakan,  başbakan ve hatta cumhurbaşkanı olmak  için ancak ve ancak koşulların yerine gelmesi gerekmektedir. Gençler yeterli eğitimi olmadan ülkemizi temsil etme noktasında başarı sağlayamazlar o yüzden seçilme yaşından daha çok seçilme statülerini ve eğitim bilincine yönelik reformlar yapmak daha mantıklı olacaktır.

Türk gençliğini genel anlamda nasıl tanımlıyorsun?

Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa eden bir gençlik olarak görmekteyim.

Seyhan ilçe olarak ne tür çalışmalar yapıyorsunuz, hedefleriniz nelerdir?

Ana hedefimiz yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığını kazanmaktır. Bu nedenle parti organları ve örgüt yöneticileri gece gündüz bölge ve bölge dışında çalışmalar sürdürmektedir. Seçmen ziyaretleri toplu açılış törenleri yardım ve ihtiyaç karşılama sosyal sorumluluk açısından önem arz eden her türlü faaliyeti Seyhan ilçe örgütümüz başta Sayın Abeydullah Kolcu ve yönetimi olarak eksiksiz ve kusursuz vaziyette çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz.

Seyhan’ın ve genel olarak Adana’nın öncelikli sorunları nelerdir? Çözüm önerileriniz nelerdir?

Adanamız yıllardır Türkiye Cumhuriyeti’nin üvey evladı pozisyonunda bir anlayışla yönetilmektedir. Şehir planlaması yer altı sorunları çarpık kentleşme bozuk yollar olarak daha bir çok sorunla baş başadır. İşsizlik giderek artmakta üretim açısından yoksun ve desteklenmemektedir. Gereksiz yatırımların borçlarına boğulmuş işçisinin maaşını ödeyemeyecek hale gelmiş bir belediye rejimiyle karşı karşıyayız. Adana’nın kendi evlatları il dışına taşınmakta ve tüm birikimini başka şehirlerde göstermektedir burada temel sorun yönetim anlayışı ve doğru yatırımlarla çözülebilecek durumlardır. Bu yüzden anakenti kazanmak ve bu sorunları aşmak istemekteyiz. Seyhan bölgesi Adana’nın tarihi anlamda en eski coğrafyasıdır. Seyhan Belediyesi’nin ve Sayın. Zeydan Karalar’ın bu konuda ciddi bir çalışması görülmektedir. Keza Çukurova Bölgesi de aynı şekilde  Soner Çetin öncülüğünde hak ettiği değeri görmektedir. Biz parti örgütlerimiz olarak mahalle mahalle gezerek orada bulunan vatandaşlarımızın çağrılarını her zaman dinlemekte ve hem parti hem de belediyelerimiz aracılığıyla bu konuları çözüm aşamasına getirmekteyiz.

Referandumdaki “Hayır” bloğu başkanlık seçiminde de ortak hareket edebilecek mi?

Hayır bloğu tek bir siyasi fikirden oluşmamakta ve bu yüzden başkanlık seçimlerinde stratejik olarak yol alınmadığı sürece bu bloğun devamını ne yazık ki göremiyorum.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.