TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artuklu Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Mardin Artuklu Üniversitesi yılsonu mezuniyet ve kep töreni düzenlendi. Düzenlenen töreninde öğrenciler doyasıya halay çekip eğlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Artuklu Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

 ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)- Mardin Artuklu Üniversitesi yılsonu mezuniyet ve kep töreni düzenlendi. Düzenlenen töreninde öğrenciler doyasıya halay çekip eğlendi.

Artuklu Üniversitesi kampus bahçesinde düzenlenen törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Edebiyat, İslami İlimler, Mühendislik ve Mimarlık, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler ve Fen Fakülteleri ile meslek yüksek okullarından mezun olan öğrenciler katıldı.

Törende bir  selamlama konuşması  yapan Öğrenci Konseyi Başkanı  Hediye Şahin “Aylar boyunca öğrenci arkadaşlarıma eğitim, öğretimlerini  veren ve bugün onlarca öğrenciyi mezun eden,öğrenciler olarak iyi  ve  kötü günlerimizde  hep yanımızda olan, dert ortağımız olan değerli Rektörümüz Prof.Dr. Ahmet Ağırakça , Genel Sekreterimiz Şahin Arpağ ve özelikle kendilerine destek olan öğrenci aileleri  sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 Mardin Artuklu Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça  ise, bu günün en mutlu günlerinden biri olduğunu söyledi. Ağırakça, “Başarılı bir eğitim ve öğretim yaptınız. Ülkemiz genelinde yapılan sınavlarda da kendinizi ön sıralarda gördünüz. Beni ve ailenizi  mutlu ettiniz. Bugün Türkiye’nin hiçbir ilinde MAÜ kadar dillerin ve dinlerin eğitim  Enstitüsü  Mardin kadar yoktur.   Üniversitemiz kısa sürede büyük başarılara imza attı. Mardin Artuklu Üniversitesinin son yıllarda aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle adından sık sık söz ettiriyor. İlim insanı güzelliğe, doğruluğa, fazilete götürmelidir. Bugün sahip olmaya hak kazandığınız diplomayı insanlığa yarar sağlayacak biçimde kullanmalısınız. Biz, sizleri bugünün donanımlı meslek elçileri, yarının ise bir akademisyeni, meslektaşımız, etkin bir ülke yöneticisi veya önemli bir sektör temsilcisi olarak görüyoruz. Hangi alandan mezun olmuş olursanız olun iyi bir donanıma sahip olduğunuzu biliyorum. Mardin Artuklu Üniversitesinin mezunlarını bütün Türkiye'ye gösterin” diye konuştu. 
 Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman da, gençlere hitap eden konuşmasında, “Sevgili gençler, bugün MAÜ mezun oluyorsunuz. Sizleri yetiştiren hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sizler artık bu ülkenin yükünü omuzlarınızda taşıyacaksınız. Yani artık sizlerde Türkiye’nin yeni nesilleri olarak idaresini yapacaksınız. Yani artık ülkemizi sizlerde yönetmeye hak kazandınız. Başarılarınızı her zaman görmek bizim ve ailenizin sevinci olacaktır. Sizlerin hayata atılmanız aileniz sevinçli olduğu kadar bizlerde aileniz kadar mutlu ve sevinçliyiz. Şimdiden sevil hayatınızda üstün başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

 2016-2017 eğitim, öğretim Mardin Artuklu Üniversitesi’nden mezun olan  Edebiyat Fakültesinden birinci olan Özlem Bor, ikinci olan Zeynep Öztap, üçüncü olan Leyla Demir ödüllerini Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça’dan aldı. Yine İnşaat Teknoloji  Bölümünde ön lisans yapan ve birinci olan Hatip Gözal, ikinci olan Recep Demirel ve üçüncü olan Ömer Düz yine MAÜ Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça’nın  elinden ödüllerini aldılar. Edebiyat Fakültesi  Felsefe bölümünden mezun olan ve birinci olarak başarı gösteren  Özlem Bor ödülünü Doç.Dr.Vahap Özpolat,Sanat  tarihinde ikinci olan  Fatma Salas ödülünü Yrd.Doç.Dr.Halis Sakız elinden aldı. Tarih bölümünden 3 üçüncü olan Aycan Güneş’in  ödülünü Doç.Dr.Mehmet Akbaş verdi. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan  İsmail Güren, Samet Balaban, Berat Yaz ödüllerini Yrd.Doç Ahmet Kayaoğlu,Lütfü Akın ve Pınar Özdemir elinden aldılar. Mimarlık,Güzel sanatlar.İslami ilimler Turizm İşletmeciliği  Ve Otelcilik ve Meslek Yüksek okullarından mezun olan ve birinci, ikinci ve üçüncü olanların ödülleri  Vali Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı ve diğer akademisyen öğretim görevlileri tarafından verildi.  Ardından konfetiler eşliğinde keplerini havaya fırlatan öğrenciler, mezuniyet sevincini yaşadı. 
 

 

   

 

 

 

                                                                                                            

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.