TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeterli zam yapılmalı

Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, emeklilerin maaşlarına yapılan zamların yeterli olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2017 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2017 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeterli zam yapılmalı

Yeterli zam yapılmalı

BAYRAM BULUT /ÖZEL HABER

 ADANA (İLKHABER)- Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, emeklilerin maaşlarına yapılan zamların yeterli olmadığını söyledi.

Kaya, gazetemize yaptığı açıklamada, emeklilerin maaşlarının oldukça düşük olduğunu ve yapılan zamların ise yeterli olmadığını kaydetti. Emeklilerin insanca yaşayabilecek bir ücret istediklerini dile getiren Kaya, “Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şubesi olarak bugüne kadar mücadeleci ruhumuzu kaybetmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Bizler Tüm Emekliler Derneği olarak her zaman olduğu gibi haklının yanında haksızın karşısında olduk. Emeklilerimizin hakkını aradık arayacağız da çünkü emeklilerimiz asla hakkı olmayan hiç bir şeyi istemez. Hakkından da asla vazgeçmez Cenab-ı Allah buyuruyor ki ‘’Ne ile gelirsen gel af ederim ama kul hakkıyla gelme’’ dediği gibi emeklilerimizin hakkını vermeyenlerin vay gele haline. Emeklilerimizin bu dünyada hakkını vermeyenlerin öbür dünyada iki elimiz yakasında olur, emeklilerimiz bu ülkeye katkı da bulunmuştur, bulunmaya da devam ediyor. Örneğin; 25 yıl çalışmış vergisini vermiş, primini yatırmış, gençlik yıllarında katkıda bulunmuş, şuan ki talepleri ise insanca yaşayacak bir ücret. Emeklilerimizin fazla da bir isteği yok 2000 yılı öncesi çıkarılan intibak kanunun 2000 yılı sonrası emeklilerimize de bir an evvel uygulanmalı. Bir de her 6 ayda yapılan zamlar tatmin etmiyor. Yüzdeli zam yerine seyyanen zam yapılırsa daha iyi olur yüzdeli zamlarla bir yere varılamaz.” dedi.

Artık birlik beraberlik zamanı olduğunu kaydeden Başkan Kaya, “İktidarı ve muhalefetiyle dünden çok bugüne birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birbirimizi eleştirmek yerine projeler üretip eksik varsa fikir verelim. Ama maalesef her zaman olduğu gibi kavga dövüş bitmiyor. Bu kadar şer odaklarının çok olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bizlerin millet olarak gidecek başka ülkemiz yok onun için herkes şapkasını önüne alarak çok iyi düşünmesi   lazım. Emeklilerimizin devletimizden beklentilerinden birisi söz verilen TOKİ evleri Adana’da özellikle 2 bölgede yapılması için mücadele veriyoruz. İnşallah en kısa zamanda temel atılır emeklilerimiz de mutlu olur. Birileri böyle bir şeyin olmadığını söylüyor ama varsın söylesinler Sayın Genel Başkanımız Satılmış Çalışkan Kasım 2016 tarihinde Türkiye Geneli’nde 70.000 kişinin başvurusunu TOKİ Başkanlığı teslim etmiştir. TOKİ yok diyenlere devletimiz önümüzde ki günlerde gerekli cevabı vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.