TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğir’de sokak iftarı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Ramazan Ayı için yayınladığı mesajda ’’Müslümanlığın en temel ibadetlerinden olan ‘Ramazan Orucu’ geçmiş ümmetlere olduğu gibi sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (sav) ümmeti olan bizlere de farz kılınmıştır. Rabbimiz kulluk şuurunun kalplerde yerleşmesi, sosyal dayanışmanın kökleşip gelişmesi, insanlığın aynı manevi iklimde buluşması için bu ibadeti bize kitabında övmüş ve farz kılmıştır. Bu ay yoksulun, fakirin, yetimin, garibin hatırlanması ekmeğimizin onlarla paylaşılması, iyilik yapma duygumuzun güçlenmesi için en büyük fırsattır." şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüreğir’de sokak iftarı

 

 

 

 

 

ADANA(İLKHABER) -Ramazan ayının toplumumuz için önemine değinen Başkan Çelikcan;’’Bu ay içinde taşıdığı Kadir Gecesi ile de tamamen rahmet ve merhamet yüklü bir aydır. Kutsal kitabımızın yeryüzüne indirildiği aydır. Her birimiz bu ayı bireysel ve toplumsal arınmamız için bir vesile bilmeliyiz. İlahi vahyin satırlardan sadırlara, dilimizden kalbimize inmesi ve yerleşmesi için dolu dolu geçirmeliyiz. İftarı, teravihi ve sahuru coşku ile idrak etmeliyiz. Bu vesile ile milletimizin ve tüm İslam Âleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim’’ dedi.

 

YÜREĞİR'DE SOKAK İFTARLARI DEVAM EDİYOR

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Yüreğirliler ile sokak iftarlarında birlikte olacaklarını belirten Başkan Çelikcan "Geleneksel hale getirdiğimiz sokak iftarlarını bu yılda devam ettiriyoruz. Bir kaç mahallenin faydalanacağı 16 ayrı merkezde vatandaşlarımızla birlikte olacağız." dedi.

 

İLK İFTAR PAZARTESİ GÜNÜ

 

Sokak iftarlarının ilkini bugün Yavuzlar Mahallesi'nde yapacaklarını belirten Başkan Çelikcan geleneksel hale getirilen Taşköprü İftarı  ile sokak iftarlarını bitireceklerini belirtti. Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir yerde vatandaşlarla birlikte iftar yapacaklarını belirten Başkan Çelikcan "Yüreğir'de Ramazan İftarları her yıl olduğu gibi bu yılda ayrı bir güzellikte geçecektir." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.