TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaş bilinçleniyor

‘Okulda Diyabet Programı’ ile yedi yılda 7,5 milyon öğrenciye, 585 bin öğretmene ulaşılırken, Adana’da yapılan konferansta Tip 1 diyabet konusuna dikkat çekildi

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vatandaş  bilinçleniyor

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği’nin işbirliğinde, Sanofi Türkiye’nin de desteğiyle hayata geçirilen ‘Okulda Diyabet’ programı kapsamında bilinçlendirme konferansları devam ediyor.

 İlk olarak 2010 yılında başlayan ‘Okulda Diyabet’ programı kapsamında amaçlanan, çocuklarda diyabet konusunda farkındalık yaratmak. Bu kapsamda, bugüne kadar 25 bin okulda 7,5 milyon öğrenciye,  585 bin öğretmene ve 581 bin veliye ulaşılan ‘Okulda Diyabet’ programı kapsamında ‘Diyabetli Çocuklar, Aileleri ve Diyabet Ekibi Öğretmenlerle Buluşuyor bilinçlendirme konferanslarının 2.’si Adana’da yapıldı. Adana Sheraton Otel’de yapılan konferansa çok sayıda öğrenci, veli ve öğretmen katıldı. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Okulda Diyabet Programı Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Hatun, ülkemizde tahminen çoğu okul çağında olan 18 bin civarında Tip 1 diyabetli çocuğun olduğunu söyledi.

Özellikle çocuklarda görülen Tip 1 diyabet konusunda farkındalık oluşturmak için yapılan konferans, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Bilgin Yüksel’in açılış konuşmasıyla başladı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerin de katıldığı toplantıda ayrıca, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Darendeliler ile Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Okulda Diyabet Programı Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Hatun ‘Çocuklarda Diyabet ve Okulda Diyabet Bakımı’ hakkında bilgiler verdi. Toplantı kapsamında Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli ‘Tip 1 Diyabetli Bir Endokrinoloğun Yaşam Deneyimlerini ve Önerilerini’ paylaştı. Aynı zamanda Tip 1 diyabetli öğrencilerin farklı aktiviteleri ile de katılımcılar oldukça keyifli anlar geçirdi.

Açılış konuşmasını yapan, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Bilgin Yüksel, 7 yıl önce başlatılan proje ile milyonlarca çocuğa, ailesine, öğretmenlere ve uzman hekime ulaşıldığını söyledi.

Özellikle çocuklarda görülen Tip 1 diyabette bilgili ve bilinçli olmanın önemli olduğuna değinen Yüksel, ‘’Bu proje sayesinde diyabetlilerin hayatına dokunarak milyonlarca insanın sağlık yolculuğunda yanlarında olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Proje kapsamında belirlenen illerde konferanslar düzenlenmektedir. Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te programa kalabalık bir öğrenci, veli, öğretmen ve hekim grubuyla bir araya geldik. Bu yıl yani 2017 yılının ilk toplantısı Adana’da yapılmaktadır ve yılın ikinci yarısında Samsunlular ile buluşacağız.’’ Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.