TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sertab Erener: Türkiye Eurovision’a dönmeli

14 yıl önce Türkiye’ye Eurovision tarihinin ilk ve tek birinciliğini kazandıran Sanatçı Sertab Erener, Türkiye’nin tekrar yarışmaya dönmesi gerektiğini söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sertab Erener: Türkiye  Eurovision’a dönmeli

MURAT YILDIRIM

Yıl 2003… O yıl hiç kimsenin beklemediği ama, hayalini senelerce yaşadığı bir gece yaşadık. Senelerdir aldığımız kötü sonuçların ardından Eurovision 'da birinci oluyorduk... Unutulmaz bir puanlama sonrası sıralamanın en tepesine yerleşen ülkenin adı Türkiye'ydi . Yüreklerimizin yerinden çıkacak gibi olduğu anlardı o anlar! O günü yaşayanlar unutulmaz bir tarihe tanıklık etmişler, bu gururu yaşamışlardı. Türkiye'de Eurovision kulübü fikrini yaratan ve kuran, tüm fanları, müzisyenleri bu konuda bir araya getiren biri vardı ki bu hatırayı Riga'da Sertab Erener'in hemen yanında yaşadı. Bu isim "Ali Durgut"du.

 14 yıllık rüya gerçek oldu

Durgut , hayatını Eurovision'a adamış bir Eurovision takipçisiydi. Sonunda rüyası Sertab Erener’le gerçekleşiyordu.  Geçtiğimiz  gün,  bu muhteşem zaferin 14.yılını kutladık. KEurovision Dream Kulübü’nün kurucusu Ali Durgut, Sertab Erener'le bir araya gelerek, 14 yıl önceki anılarını yeniden konuştu. Sertab, Erener, "Eurovision'da yarışmamızın ve müziğimizi tüm ülkelerle paylaşmamızın önemini vurguluyor. Türkiye'nin Eurovision'a dönüşünü görmek istediğini, Eurovision'un güzel bir yarışma olduğunu ve ülkemiz adına devamının gelmesi gerektiğini söylüyor.

 Portekiz’in şarkısını çok beğendi

Erener; bu senenin birincisi, Portekiz adına yarışan Salvador Sobral'ın şarkısı "Amar Pelos Dois" hakkındaki düşüncelerini de paylaştı. Şarkıyı beğendiğini söyleyen ünlü şarkıcı, şarkının çok güzel olduğunu düşünüyor. Türkiye'nin yarışmaya dönmesi durumunda katılacak sanatçılara destek verebileceğini ve bunu yapmaktan mutluluk duyacağını belirten Erener, Eurovision'a tekrar katılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını, "zirvede bırakmanın en iyisi olduğunu " dile getiriyor.

 Sırada Avrupa Turnesi var

Bu özel buluşmada Ali Durgut, Türkiye halkının vefa ve sevgisinin sembolü olarak Sertab Erener'e Eurovision kulübünün teşekkür plaketini takdim etti. Plaketten söz açılmışken Sertab'a yarışmada sembolik ödül olarak verilen kristal ağacı sordu. Ödül hala önemli bir hatıra olarak saklanıyormuş. Sadece ülkemizde değil dünyanın birçok köşesinde hayranları olan Sertab Erener, son olarak hayranlarına bir mesaj yolluyor. Yakında Avrupa turnesi olduğunu duyuran Sertab Erener, kendisini destekleyen herkese selamlarını iletti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.