TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çerkezlere kadın başkan

2 yıl başkanlık yapan İsmail Güneş’in aday olmadığı Adana Çerkez Kültür Derneği olağan genel kurulunda, yönetime kadınlar damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çerkezlere kadın başkan

ADANA(İLKHABER) —2 yıl başkanlık yapan İsmail Güneş’in aday olmadığı Adana Çerkes Kültür Derneği olağan genel kurulunda, yönetime kadınlar damga vurdu. 50 yıllık Çerkes Derneğinde başkanlığa ilk kez bir kadın seçilirken, yönetimin çoğunluğu da kadınlardan oluştu.

Çukurova İlçesi’ndeki dernek binasında yapılan olağan genel kurulda Divan Başkanlığını Alim Erdoğan üstlendi. 2015-2017 döneminde başkanlık yapan İsmail Güneş’in sunduğu faaliyet raporu ve mali rapor kabul edildi. Genel kurulda aday olmayan İsmail Güneş, iki yıl boyunca kendilerine destek olan ve derneği belirli bir noktaya taşıyan tüm üyelere teşekkür etti. Yeni yönetimin 50 yıllık dernek tarihinde ilkleri barındırdığını söyledi. Güneş, “14 kişilik yönetim kurulunda ilk kez ağırlık kadınlarda bu çok sevindirici ve önemli bir değişim dedi. Ayrıca 18 yaşında iki genç kızımızın yönetimde yer alması geleceğe güvenle bakmamıza neden olduğu gibi tüm topluma da bir mesajdır ve çağrıdır.  Kadınlar ve gençlere gecikmiş haklarını teslim eden bir genel kurul olmuştur.” dedi.

Adana Çerkes Derneği genel kurulunda seçimlere tek liste ile gidildi. Bir önceki dönemde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Aysel Ateş başkanlığa seçildi. Çerkes Dernek tarihinde ilk kez bir kadın başkan seçilen Aysel Ateş,  buğuna kadar yapılan güzel işleri devam ettirmek, kurulan sistemi geliştirmek arzusunda olduklarını söyledi. Ateş, “İsmail Güneş ile 2 yıl boyunca çok önemli işler başardık. Bıraktığı yerden devam edeceğiz .  2 yıllık süreç içerisinde derneğimizin çıtasını daha yukarı çıkaran faaliyetlerin yanı sıra kadınlar ve gençler konusunda da önemli çalışmalar yapmayı, kentimize ve ülkemize katkılarda bulunmayı hedefliyoruz. Çağdaş yaşamın gereği olan omuz omuza çalışmamız gerekliliğini hepimize anımsatmıştır. Bu süreçte bizlere destek olan tüm üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kadınların temsili konusunda ülkemizde yaşanan sıkıntılar bilinmektedir. Adana Çerkes dernegi genel kurulu bu seçimi ile tüm topluma önemli bir mesaj vermiştir.” şeklinde konuştu.

Adana Çerkes Kültür Derneği  yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“ Aysel Ateş, Nejdet Önder,  Alin Sezer, Nihat Altınay, Şule Şengül,. Kadir Albayrak, Hediye Beşdok, Saynur Saygın, Ali Kemal Uğur, Emel Karapınar,  Salih Sezer,  Ayfer Kavas, Line Bozkurt, Dijan Balbay “

Denetim  Kurulu ise Alim Erdoğan,  Ayfer Eyerci ile Kayhan Yağmur’dan oluştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.