TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barut: Demokrasi için sandık şart

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yumurtalık İlçe Örgütü danışma kurulu toplantısı Yumurtalık Belediyesi Kışlık Düğün Salonu’nda yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2017 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2017 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Barut: Demokrasi için sandık şart

Barut: Demokrasi için sandık şart

 

 

ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yumurtalık İlçe Örgütü danışma kurulu toplantısı Yumurtalık Belediyesi Kışlık Düğün Salonu’nda yapıldı.

Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, il yöneticileri, kadın, gençlik kolları ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

“YUMURTALIK’I DA CHP’Lİ YAPACAĞIZ”

Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit, 16 Nisan’da Yumurtalık’ta yüzde 54.29 oranında hayır çıktığını anımsatarak, bu başarılı sonucun çıkmasında emeği geçen tüm partililere ve yurttaşlara teşekkür etti. Aynı başarıyı 2019’da yapılacak seçimlerde de göstermek istediklerinin altını çizen Eryiğit, Yumurtalık Belediyesi’ni de CHP’li yapmak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.

“YUMURTALIK SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİKLE TANIŞACAK”

Yumurtalık’taki hayır oranının önemli bir gösterge olduğunun altını çizen İl Başkanı Ayhan Barut da Yumurtalık İlçe Örgütü’ne teşekkür etti. Yüzde 54.29’luk hayır oranının Yumurtalık Belediyesinin kapılarını CHP’ye sonuna kadar açtığını belirten Barut, “İnanıyorum ki, 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Yumurtalık da CHP’nin sosyal demokrat belediyeciliğiyle tanışacak” dedi.

KONGRE SÜRECİ DEMOKRASİ ŞÖLENİNE DÖNÜŞECEK

Referandum çalışmalarının değerlendirilip, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda, İl Başkanı Barut, başlayan kongre süreciyle ilgili de önemli noktalara değindi.

Türkiye’de adaylarını ön seçimle belirleyen tek siyasi partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunun altını çizen Barut, Cumhuriyeti kuran CHP’nin ülkenin en demokratik parti olduğunu vurguladı. “CHP demokrasinin tek kalesidir” diyen Barut, 22 Mayıs’ta başlayıp 6 Aralık’ta sonlanacak kongre sürecinde de demokratik yöntemlerin uygulanmasından yana olduklarını ifade etti.

“HER AŞAMADA SANDIK KONULMASINDAN YANAYIZ”

Barut, “il Örgütü olarak; delege, ilçe, il ve belediye başkanları, milletvekilleri seçimine dek her aşamada sandığın konulması parti içi demokrasi için çok önemli. İnanıyorum ki, ilçe örgütlerimiz de başlayan kongre sürecinde aynı hassasiyeti gösterip, birlik ve beraberlik içinde bu süreci tamamlayacak ve birbirimize kenetlenerek, bu süreçten çok daha güçlü bir şekilde çıkacağız. Bu birliktelikle 2019’da yapılacak yerel, genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de kazanacağımızdan hiç şüphem yok” diye konuştu.

Barut’un konuşmasının ardından danışma kurulu üyeleri de referandum süreci ve sonrasıyla ilgili görüşlerini aktardılar.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.