TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, 7020 Sayılı Torba Yasa kapsamında su borçlarını yeniden yapılandırıyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşların 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar ASKİ Genel Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Su borçlarını yeniden   yapılandırma fırsatı


ADANA (İHA) - ASKİ'den yapılan açıklamaya göre, yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar ilk taksitlerini 31 Temmuz 2017 Pazartesi gününe kadar ASKİ veznelerine ödeyecek. Yapılandırmalar tercihe göre peşin ya da 6, 9, 12 ve 18 eşit taksite bölünerek yapılabilecek. Ayrıca ödemeler iki ayda bir yapılırken, ilk iki taksitin zamanında ödenmemesi, bir takvim yılı içerisinde 2 defadan fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozulacak.
6552 Sayılı Kanun ile 6736 Sayılı Kanundan faydalanan ancak 7020 Sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 26 Mayıs 2017 tarihinde taksitleri devam eden aboneler bu kanundan yararlanamayacak. Bu tarih itibari ile önceki yasalardan faydalanmalarına rağmen yapılandırması bozulmuş olan borçlar ise yeniden yapılandırılabilecek.
Resmi Gazete'de yayımlanan 7020 sayılı torba yasa ile su borçlarına yapılandırma gelmesini değerlendiren ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, "Vatandaşlarımızın su borçlarını kolaylıkla ödemeleri için güzel bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmelerini ve son güne kalmamalarını öneriyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.