TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölgesel Eğitim ve Entegrasyon Çalıştayı

Dr. Medişoğlu: “Türkiye’de sunulan sağlık hizmetinin kalitesi tartışılmaz”

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bölgesel Eğitim ve Entegrasyon Çalıştayı

ADANA (İHA) - Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Sabri Medişoğlu, Türkiye’de sunulan sağlık hizmetinin kalitesinin tartışılmaz olduğunu belirterek, “Artık bu hizmeti en hızlı nasıl verir sağlık hizmetini veren personellerimizin sıkıntılarını nasıl daha aza indirebiliriz aşamasına geçtik" dedi. 
Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin ev sahipliğinde, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Eğitim Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aile Hekimliği Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde, hekimlerin etkinliğinin yerinde değerlendirilmesi, sorun çözüm önerilerinin tespiti amacıyla 'Bölgesel Eğitim ve Entegrasyon Çalıştayı' düzenlendi. 
Evliya Çelebi Uygulama Oteli Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya, TKHK Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Sabri Medişoğlu, Eğitim Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanı Tünay Şahin, Sibel Yalaza, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aile Hekimliği Eğitim ve Geliştirme Daire Başkanı Dr. Özlem Yiğitbaşoğlu ile Göç Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanlığından Uzm. Dr Muhammet Ceren, Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Ethem Özsoy ile kurum başkanları katıldı.
TKHK Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Sabri Medişoğlu başkanlığındaki çalıştayda, Bursa, İstanbul, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Mersin hastanelerinin genel sekreterleri, tıbbi ve idari başkanları bölgesel sorunlar ve yabancı kökenli hastalarla ilgili çözümleyici uygulamalar konusunda, yaşanan sorunları ele alarak sorunların nasıl giderileceğine ilişkin bilgi alışverişinde bulundular.
Dr. Sabri Medişoğlu, çalıştay sonunda yaptığı konuşmada, Türkiye’de sunulan sağlık hizmetinin kalitesinin tartışılmaz olduğunu belirterek, “Artık bu hizmeti en hızlı nasıl verir sağlık hizmetini veren personellerimizin sıkıntılarını nasıl daha aza indirebiliriz aşamasına geçtik. Bakanlık olarak illerimizdeki sorunları ve personel ihtiyaçlarını gidermek amaçlı çalışmaları ve eğitimlerimizi yürütüyoruz. Yaptığımız bu toplantılar bölgenin spesifik sorunlarını anlamak ve çözüm olmak açısından çok önemli'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.