TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösemili çocuklar eğlendi

Adana'da, “Lösemili Çocuklar Haftası” dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan tedavileri devam eden çocuklar Gönüllü Palyaçolar ekibinin gerçekleştirdiği çeşitli animasyonlar ile keyifli anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2017 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Lösemili çocuklar eğlendi

ADANA (İHA) - Acıbadem Adana Hastanesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen, ailelere güçlü olmaları gerektiğini söyleyerek, bu hastalığın tedavisinin henüz tam olarak bulunamadığını ancak hastalıkla verilen mücadelede yüz güldürücü sonuçlar aldıklarını anlattı.
Kendisini dinleyenlere lösemi hakkında çeşitli bilgiler de veren Prof. Dr. Bülent Antmen, “Lösemi kalıtsal olarak geçmez. Bu hastalığın nedeni henüz belli değil ve birçok sebebi olabilir. Ancak bunlardan çevresel faktörlere dikkat etmek ve mümkün olduğunca sakınmak gerekir. Lösemi hastaları için uygun donör yani bağışçı bulunduğunda kök hücre nakli ile bu hastalığı yenmek günümüzde mümkün olabiliyor. O nedenle toplumun donör olma konusunda yeterince bilinçli olması çok önemli. Bunun için bizlere büyük görevler düşüyor. Unutulmasın ki bugün test için verilecek küçük bir tüp kan ile ilerde hayat kurtarmak bizlerin elinde” dedi. Antmen, belli kriter içine giren sağlıklı her bireyin kök hücre bağışçısı olabileceğini de belirtti.
Prof. Dr. Bülent Antmen, özel gün ve haftalarda amaçlarının hastalıkla mücadele eden çocukları bulundukları hastane ortamından zihnen bir süreliğine uzaklaştırmak ve mutlu etmek olduğunu ifade ederek kendilerine destek veren Gönüllü Palyaçolar ekibine teşekkür etti.
Etkinlik sonrası Adana İsmail Kulak Anadolu Lisesi öğrencileri de hastaneye gelerek aldıkları hediyeleri katlarda tedavileri devam eden çocuklara öğretmenlerinin gözetiminde verdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.