TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Felaket kaykayı

Her yıl çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği sulama kanallarında yüzen kişiler, bu yıl daha tehlikeli metotlar geliştirerek adeta ölümüne atlayışlar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Felaket kaykayı

 Bayram BULUT / ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Her yıl çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği sulama kanallarında yüzen kişiler, bu yıl daha tehlikeli metotlar geliştirerek adeta ölümüne atlayışlar yaptı.

Adana’da havaların ısınması ve okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklar ve gençlerin sulama kanallarında yüzmeye başlaması objektiflerimize yansıdı. Ancak sulama kanalında yüzenler bu defa farklı metotlar geliştirdi. Kimilerinin çocuk parklarına ait olduğu ileri sürülen kaykayları sökerek sulama kanalının üzerinden geçen köprünün korkuluklarına bağlayıp, bu kaydırakların üzerinden kayarak kanala atladıkları görüldü. Kimilerinin ise kanal köprü korkuluklarına asılan afişleri kaykay olarak kullanmayı tercih ederek adeta ölüme davetiye çıkarttı.

KAYARAK ATLIYORLAR

Adeta ölüme davetiye çıkartan bu olayı gençler “Bizler kendi su parkımızı” yaptık şeklinde söylemlerle değerlendirdiği görüldü. Suyun içine kayarak atlayan gençler buradan akıntıyla birlikte yüzerek ileride sudan çıkabildi. Yaşanan tehlikeli metotlar bununla da kalmadı. Bazı gençler ise, Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan Kanal Kıyı Boyu Caddesi üzerinden geçen köprünün üzerine gelerek atlayışlarını gerçekleştirdi. Tehlikeli atlayışın yapıldığı yerin hemen 100 metre ötesinde ise Bağlar Karakolu’nun bulunması çocuklar için yine de caydırıcı olmadı.

AFİŞİ KAYDIRAK YAPTILAR

Köprünün korkuluklarına asılan bir afişi fark eden bir genç bu afişin bir ucunu keserek suyun içerisine sarkıttı. Ardından ise genç bu afişin üzerine oturarak kaydırak gibi kullanıp, sulama kanalının içerisine kayarak düştü. Bunu gören diğer çocuklar ve gençlerde aynı noktaya gelerek afişi kaydırak olarak kullanmaya başladı. Ancak afişin zaman zaman ters dönmesi gençleri taşımaması korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

UYARILARA ALDIRIŞ ETMEDİLER

 

Birkaç defa yaşanan olumsuz tablonun ardından bu kez kimi gençler korkarak bu afişi kullanmayarak sulama kanalına atlayıp yüzdü. Kimileri ise afişe asılıp suyun içerisinde öylece durmayı tercih etti. Yaşanan tehlikenin boyutunu gören bazı vatandaşlar gençleri uyarsa da, “Gençlerin bizlere bir şey olmaz, biz yüzme biliyoruz” demesi dikkatlerden kaçmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.