TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Girişimcilik Ekosistemi Derneği Türkiye'ye model oldu

Adana’da yenilikçi iş fikri olan girişimci adaylarını, yatırımcılarla buluşturan Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED), Türkiye'ye model oldu. Girişimcilikte ABD'nin uyguladığı yöntemi Çukurova'ya taşıyan GED, iş fikri olan 30 genç girişimciye KOSGEB destekli özel eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2017 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Girişimcilik Ekosistemi Derneği Türkiye'ye model oldu

Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Adana’da yenilikçi iş fikri olan girişimci adaylarını, yatırımcılarla buluşturan Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED), Türkiye'ye model oldu. Girişimcilikte ABD'nin uyguladığı yöntemi Çukurova'ya taşıyan GED, iş fikri olan 30 genç girişimciye KOSGEB destekli özel eğitim verdi.

KOSGEB'in, 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne inovasyon ve pazar geliştirme modül destekli program düzenleyen GED, oluşturduğu mentor havuzunda yer alan iş insanlarıyla 30 genç girişimciyi buluşturdu.

GED Başkanı Esra Özden, iyi iş fikri bulunan birçok gencin ekosistem çalıştırılamadığı için ya girişiminden vazgeçtiğini, ya da yurt dışına gittiğini belirtti. KOSGEB, TÜBİTAK, kalkınma ajansları, üniversiteler ve özel sektörün girişimciliğe ciddi destekler verdiğini ifade eden "Farklı kesimler girişimciliğin gelişmesine eğitimden finansmana önemli destekler sağlamaktadır. Ancak bu desteklerin önemli bölümü ekosistem çalıştırılamadığı için boşa gidiyor. " dedi.

Ekosistemin aday girişimciyi iş fikriyle teslim alıp, dünya markası çıkarıncaya kadar olan süreç anlamına geldiğini belirten Özden sözlerine şöyle devam etti;

‘’Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED); girişimci, mentör, melek yatırımcı ve ilgili tüm kurum, kuruluşlarla işbirliği yaparak, Türkiye’de girişimciliği ve girişimcilik ekosistemini geliştirmek amacıyla 14 Mart 2016 tarihinde kuruldu. Kurduğumuz dernekte 'aday girişimci', 'mentor', 'melek yatırımcı' ve 'kurum temsilcileri' kurulları aynı hedefe birlikte yürüyor. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED), yenilikçi iş fikri olan 200 girişimci adayın arasından seçtiği 30 kişiye 'İnovatif Girişimcilik Eğitimi' verdi. Eğitim alan bu gençler, iş hayatının başarılı isimleri ve alanlarında uzman akademisyenlerden oluşan mentorlarla ihtiyaçlarına ve sektörlerine göre eşleştirildi. Aday girişimciler iş planları çerçevesinde mentorlarla görüşmelere başladı. Ayrıca bu yıl mentor - girişimci buluşmasını internet üzerine taşıyan bir sistemi de hayata geçirdik.’’

 

GED bugüne kadar mentor ve melek yatırımcılık bilgilendirme semineri, KOSGEB'le Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ve Çukurova Kalkınma Ajansı destekli Mentor Yetiştirme Eğitimi gibi onlarca etkinliğe imza attı. GED, Çukurova Bölgesi'nde banka mevduatlarında bulunan yaklaşık 10 milyar doların girişim ve yatırıma yönelmesi için yeni dönemde melek yatırımcılık bilgilendirme toplantıları düzenleyecek ve bölge üniversiteleri ile birlikte tematik girişimci kuluçka merkezlerinin hayata geçirilmesi için çalışacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.