TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alper Fıratlı “Tutmayın beni” ile karşımızda

Türkiye'nin özgün alternatif rock gruplarından TEMAS ile tanıdığımız ve sahne performansları ile kendi dinleyici kitlesini oluşturan Alper Fıratlı, yapımcılığını Runltd'nin üstlendiği "Tutmayın beni" ve "O Malum Meyve" isimli iki parçadan oluşan single çalışması ile dijital platformlardaki yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Alper Fıratlı “Tutmayın beni” ile karşımızda

Türkiye'nin özgün alternatif rock gruplarından TEMAS ile tanıdığımız ve sahne performansları ile kendi dinleyici kitlesini oluşturan Alper Fıratlı, yapımcılığını Runltd'nin üstlendiği "Tutmayın beni" ve "O Malum Meyve" isimli iki parçadan oluşan single çalışması ile dijital platformlardaki yerini aldı.

HABER: MURAT YILDIRIM

Farklı sound'uyla dikkat çeken single için Alen Konakoğlu prodüktörlüğünde titizlikle çalışıldı. Gitarda Tayfun Şengüler, bas gitarda Kaan Tuna, davulda Güven Görgün, geri vokalde Ege Semercioğlu sanatçıya eşlik etti. Projenin fotoğraflarını Umut Arısoy çekti.

Her iki şarkının da söz ve bestesinde kendi imzası olan Alper Fıratlı, gökkuşağının her rengine özel yazdığı şarkılardan seçtiği 'Tutmayın Beni' için Turuncu, 'O Malum Meyve' için Kırmızı Şarkı adını da kullanıyor. Her şarkının bir rengi ve duygusu olduğunu belirten Fıratlı, turuncu şarkının nostaljiyi, kırmızı şarkının aşkı temsil ettiğini söylüyor.

"YÜZDE YÜZ EL YAPIMI ÖZEL KLİP"

Yalnızca dijital platformlarda satışa sunulan single çalışmasının kapak tasarımını kendi çizimleriyle hazırlayan sanatçı, basın mensuplarına özel hazırlanan tanıtım kitinde kartonet çalışması için bez üzerine eliyle işlemeler yaptı.

Aynı zamanda çıkış şarkısı olarak belirlenen Tutmayın Beni için çekilen video klip de tamamen el yapımı olma özelliği taşıyor. "İlk video klibimiz olan Tutmayın Beni (Turuncu Şarkı) bize eski Türk filmlerinden bir esinti verdiği için nostaljik bir çalışma olsun istedik" diyen Alper Fıratlı, Deniz Topluoğlu yönetmenliğinde 10 kişilik bir ekiple çalıştı. Kendi evinde 3 günlük bir çalışmayla  Karagöz ve Hacivat gölge oyunundan özel bir klip yapıldı. Gölge oyunundaki karakterlerin kendisini ve ekibini temsil ettiği klipte tüm kuklalar Alper Fıratlı'nın çizimleriyle hazırlandı.

LONDRA KLİBİ İÇİN 3 KİŞİLİK EKİP

Daha önceki klip ve albüm kapağı çalışmalarını da kendi tasarlayıp uygulayan, sevilen sanatçı Alper FIRATLI bu kez de yeni single’ı “İçimdeki Kış” için kendisi dahil 3 kişilik bir ekiple oldukça iddialı bir klip çekti. Çekimleri Londra’da tamamlanan klipte sanatçıya eşi Ekin FIRATLI ve önceki kliplerinin de yönetmeni Deniz TOPLUOĞLU eşlik etti.

DENİZ TOPLUOĞLU İLE 3. KLİP

Önceki kliplerini de yakın dostu Deniz Topluoğlu’na emanet eden Alper FIRATLI, 3. klipte de geleneği bozmayarak müzik sektöründe yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren başarılı yönetmen ile çalışıyor.

“Tutmayın Beni” adlı şarkısı için, arkadaşlarını model alarak kendi hazırladığı kuklalar ile gölge oyunu tarzında bir klip ile dinleyicilerinin karşısına çıkan Alper FIRATLI, ikinci klibinde “O Malum Meyve” şarkısı için, şarkının ifade ettiği renk üzerine gidip sadece kırmızı objeler kullanarak aşk acısı çeken bir karakteri matrak bir şekilde canlandırmıştı.

 

YENİ KLİPTEKİ ESAS KIZ EŞİ OLDU

“İçimdeki Kış” klibi için sanatçıya kamera karşısında oyunculuğu ile profesyonellere taş çıkartan eşi Ekin FIRATLI eşlik ediyor. Londra sokaklarının altına üstüne getiren ikili çekimlerde çok eğlendiklerini belirtiyorlar.

 

SAHNESİNE 14. ENSTRÜMANINI EKLEDİ

Tutmayın Beni-O Malum Meyve adlı dikkat çeken single çalışmalarından sonra “İçimdeki Kış” adlı şarkısıyla yükselişine devam eden Alper Fıratlı, canlı performanslarında kullandığı enstrümanlara  bir yenisini ekledi!

Kendi evinden verdiği canlı akustik ev konserleri ile bir ilke imza atan sanatçı, sahnede çaldığı enstrümanların sayısı ile de izleyicilerinin hayranlığını kazanıyor.

Gökkuşağının her rengine özel besteleri ve tanınmış parçalara kendine has düzenlemeleri için flütten gitara, mızıkadan jaw harpa birçok enstrümanı birleştiren Alper Fıratlı, sahnesine 14. enstrüman olarak theremin ekledi. İlk olarak Sezen Aksu’nun “Sorma” şarkısına yaptığı düzenleme için kullanarak  övgüleri topladığı theremin;  radyo frekansları ile çalışarak,  temas etmeden çalınıyor ve en eski elektronik müzik aletleri arasında olma özelliği taşıyor.

İşte Alper Fıratlı’nın canlı performanslarında çaldığı diğer enstrümanlar:

Akordeon, armonika, melodika, mızıka, kazoo, theremin, akustik ve elektrik gitar, perküsyon enstrümanları, xylophone, flüt, ukulele, jaw harp ve theremin…

 

RÜYALARINA ÖZEL ÇİZİMLER

Bugüne dek çıkardığı single çalışmalarının kapak tasarımları da kendisine ait olan Alper Fıratlı, daha önce Tutmayın Beni adlı video klip çalışmasını da tamamen el yapımı olarak hazırlayarak bir ilke imza atmıştı. Gölge oyunu konseptiyle hazırladığı klipteki tüm kuklaları kendisi tasarlayan ve hazırlayan sanatçı, şimdilerde Runltd’ye ait bir internet sitesine yazdığı yazılar için de özel çizimler yapıyor.

Birbirinden enteresan rüyalarını ve rüya, hayal kavramları ile ilgili fikirlerini anlattığı köşesindeki yazılarına özel kara kalem çizimlerini de okuyucuyla buluşturuyor. Sanatçının çalışmalarına sosyal medya hesapları üzerinden ulaşmak mümkün.

AKUSTİK EV KONSERLERİ

“İçimdeki Kış” adlı yeni single çalışmasıyla gündemde olan Alper Fıratlı, gelenekselleşen “Akustik Ev Konserleri”ne devam ediyor!

Daha önce Tutmayın Beni – O Malum Meyve single çalışması ile sevenlerinden tam not alan sanatçı,  kendi evinden canlı ve akustik olarak verdiği konserlerinde gökkuşağının her rengine özel yaptığı bestelerinin ve sevilen şarkılarının yanı sıra Barış Manço’dan Elvis Presley’e,  Sezen Aksu’dan, Tarkan’a birçok ünlü sanatçının şarkılarına yaptığı coverları da dinleyicisiyle buluşturuyor.  Her konserde Alper Fıratlı’ya ünlü bir konuğu da performansıyla eşlik ediyor.

Ayşegül İnci, Funda, Aydilge ve Burcu Tatlıses gibi isimler konuk olduğu ev konserinin bu seferki konuğu “Dünyanın Öteki Ucuna” ve “İsyan Ediyorum” şarkılarıyla dikkatleri üzerine çeken Bengisu oldu! Dünyaca ünlü starların sahnelerine konuk olan Bengisu yeni single çalışmasını ilk defa Alper Fıratlı’ nın konserinde seslendirdi. Ajda Pekkan klasiklerinden “Düşünme Hiç” için düet yapan ikilinin videosu kaçıranlar için YouTube üzerinden paylaşıldı.

Türkiye’deki benzerlerinden “kendi evinden” canlı olması, katılan dinleyicilerle söyleşi & kokteyl havasında geçmesiyle sıyrılan proje, farklı illerde yaşayıp konserlere katılamayan seyircilere de ulaşabilmek ve daha samimi bir ortamda dinleyiciyle buluşmak için düzenleniyor.

Yeni single çalışması için yapılan video çekimlerinin gösterimlerinin de yapıldığı sürprizlerle dolu ev konserlerini; Youtube, Periscope ve Facebook olmak üzere üç farklı platformdan canlı izleyebilirsiniz.

 

"ALPER FIRATLI KİMDİR?"

Daha paylaşacak çok rengi, çok duygusu ve çok melodisi olan Alper Fıratlı'nın bugüne kadarki müzikal macerası şu şekilde özetlenebilir:

İlk kez kendi adıyla çıkacak olan albümünün yapım aşamasında Alen Konakoğlu ile birlikte çalışan Alper Fıratlı, bu sürece başlamadan önce kendi duygularını, düşüncelerini ve yaratıcılığını kendi parçalarında dinleyiciyle buluşturmaya karar vermiş,

ama önce TEMAS adlı Türk rock grubu ile başarılı iki albüm süreci yaşamış, Türkiye'nin bir çok yerinde konser/festivallere katılmış, bazı başarılı televizyon dizilerinde parçaları yer almış, birçok ulusal radyo/televizyon kanalında parçaları, klipleri, röportajları yayınlanmıştır. TEMAS ile tanışmadan önce İstanbul'a taşınmış, İstanbul'dan önce hayatının ilk 24 yılını Ankara'da yaşamış,

o sırada Bilkent Bilgisayar Mühendisliği'ni bitirmiş, bu süreçte amatör müzik gruplarıyla Ankara'nın gözde mekanlarında sahne almış, üniversiteden önce ortaokul yıllarında mikrofonu ilk kez eline almış,

bundan önce çok güzel bir çocukluk geçirmiş, ondan da önce 84 baharında dünyaya gelmiştir. Öncesi malumunuz, gaz ve toz bulutu..

itunes: https://itunes.apple.com/tr/album/tutmay-n-beni-o-malum-meyve/id1040064827?l=tr

Deezer: http://www.deezer.com/album/11215190

Spotify: https://play.spotify.com/album/18o5ekdxRMGV9vBlwblSay?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

Turkcell Müzik: http://turkcellmuzik.turkcell.com.tr/#!/album/--/tutmayin-beni-_-o-malum-meyve/ODY4MDk0ODAwMDk1Mw

Video klip: https://www.youtube.com/watch?v=mGrQGasEFTU

 

http://www.alperfiratli.com/

 

https://www.facebook.com/alperfiratli

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.