TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM heyeti, Suriye ve Ezidi kampını inceledi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Bayan Ursula Mueller, T.C. Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Ayşe Türkmen ve Hasan Yılmaz, SBK Holdeing Yönetim Kurulu Başkanı Zengin Baran ve eşi Gökçen Baran, SBK Holding Genel Koordinatörü Anıl Leylek, Habertürk Gazetesi Yazarı Serpil Yılmaz, Sabah Gazetesi’nden Yazar Şelale Kıdak ile birlikte Midyat ilçesinde bulunan Suriye ve Ezidi kamplarını ziyaret ederek, burada gördüklerini BM ilgililere, Cumhurbaşkanlığı baş danışmaları ise gördüklerini birer rapor halinde yazıp ilgililere sunacaklarını belirttiler.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BM heyeti, Suriye ve Ezidi kampını inceledi

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) – Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter  Yardımcısı Bayan Ursula  Mueller, T.C. Cumhurbaşkanlığı  Baş Danışmanı  Ayşe Türkmen ve Hasan Yılmaz, SBK Holdeing Yönetim Kurulu Başkanı Zengin Baran ve eşi Gökçen Baran, SBK Holding Genel Koordinatörü Anıl Leylek, Habertürk Gazetesi Yazarı Serpil Yılmaz, Sabah Gazetesi’nden Yazar Şelale Kıdak ile birlikte Midyat ilçesinde bulunan Suriye ve  Ezidi kamplarını ziyaret ederek, burada gördüklerini BM ilgililere, Cumhurbaşkanlığı baş danışmaları ise gördüklerini birer rapor halinde yazıp ilgililere sunacaklarını belirttiler.

BM Genel Sekreter Yardımcısı İLKHABER Mardin Temsilcisi Adnan Avuka’ya ”  T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Baş Danışmaları ile birlikte Midyat ilçesindeki Suriye ile Ezidi kamplarını ziyaret edeceğiz. Burada gördüklerimizi birer rapor halinde yazıp BM Genel Sekterliğine, baş danışman ise cumhurbaşkanına sunacaklardır. Bizim gezimiz bir gün sürecektir.” dedi.                                       

 

 YEŞİLLİ KİRAZINI YEMEDEN GEÇEMEDİK

Midyat ilçesindeki Suriye ile Ezidi kamplarını ziyarete gelen BM genel sekreter yardımcıları ile beraberindeki heyet Mardin Yeşilli İlçesi Belediye Başkanı Hayrettin Demir’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

 Heyeti kapıda karşılayan Başkan Demir, ilçe hakkında bilgi verirken iki gün önce gerçekleşen kiraz festivalini anlattı. Heyet festivali bir ulusal televizyonda izlediklerini   anlatırken masaların üzerinde gördükleri İlkhaber Gazetesi’nin festivalle ilgili haberini tetkik ettiler. Heyet gazeteyi tetkik ederken “Neden bu gazeteyi İstanbul’da okuyamıyoruz.” demesi üzerine Başkan Demir” Bu gazete bölge gazetesidir.” diye yanıt verdi.

“BU KİRAZA DOYUM OLMAZ”

 Yeşilli Belediye Başkanı Demir, gelen misafirlere kiraz ikramında bulundu. Bolca kiraz yiyen ve “Bu kiraza doyum olmaz.” diyen  heyet, daha sonra  Yeşilli Belediye Başkanı Demir ile bir hatıra fotoğrafı çekip Midyat ilçesine hareket ettiler.

 

              

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.