TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram yoğunluğu başladı

On bir ayın sultanı Ramazan ayının bu senede sonuna doğru gelindi. Vatandaşlar da bu kez de Ramazan Bayramı hazırlığı başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bayram yoğunluğu başladı

Bayram BULUT/ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-On bir ayın sultanı Ramazan ayının bu senede sonuna doğru gelindi. Vatandaşlar da bu kez de Ramazan Bayramı hazırlığı başladı.

Ramazan Bayramı’nın yaz tatiline denk gelmesi nedeni ile birçok vatandaş, deniz ve yaylaların yolunu tuttu. Yaşanan duruma rağmen kentte kalan vatandaşlar bayram alış verişi yapmak için çocuklarını da alarak yollara düştü. Çarşı merkezinde bulunan dükkanlara gelen vatandaşlar ürünlerin pahalı olması nedeniyle farklı farklı dükkanları saatlerce dolaştı. Bütçesine uygun ürün bulan aileler alış verişlerini yaptı.

 

YOĞUNLUK MELEK GİRMEZDE

Özellikle ailelerin çocuklarına bayramlıklar alması dikkatlerden kaçmadı. Alış verişin en yoğun yapıldığı yerlerden Çakmak Caddesi’nin yoğunluğunun fazla olmadığı görülürken, daha uygun fiyatlı ürünlerin bulunabildiği Melek Girmez Sokağı’nın ise alış veriş yapmak isteyen vatandaşlar tarafından tıklım tıklım dolduğu görüldü. Vatandaşların özellik indirimli ürünlere rağbet gösterdiği de görüldü.

 

ESNAF ARİFE GÜNÜNÜ BEKLİYOR

 

Esnaflar bayram alış verişlerinin yeni başladığını, henüz tam istedikleri yoğunluğu yakalayamadıklarını söyledi. Her yıl Arife Günü yaşanan yoğunluğun bu yılda gerçekleşmesini beklediklerini dile getiren esnaflar, “Şimdilik vatandaşlar gelip alış veriş yapıyorlar ama yinede eski dönemlerde ki gibi bir hareketlilik yok. Geçen sene olduğu gibi Arife ve Şerife günü bu yoğunluğun katlanarak artmasını ve bununda satışlarımıza yansımasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandılar.

 

ÇOCUKLARINA BAYRAMLIK ALIYORLAR

 

Vatandaşlar ise, çocuklarının bayramlık istediklerini bu nedenle çarşı merkezine gelerek uygun fiyata bütçelerini aşmayacak ayakkabı ve kıyafet almaya çalıştıklarını söylediler. Vatandaşlar, “Bayramlarda çocuklar yeni kıyafetler istiyor. Bizlerde kendimize ihtiyacımız olanları alıyoruz. Bu nedenle buradayız. Bütçemize uygun ürün bulmak için işyerlerini tek tek dolaşıyoruz” dediler.

 

Alışverişlerin yapıldığı Çakmak Caddesi, Melek Girmez Sokağı gibi yerlerde bayram alış verişleri esnasında yoldan geçen araçların altında ezilme tehlikesi geçiren vatandaşlar konuyla ilgili şunları söyledi; “Her yıl bu sorunları yaşıyoruz. Araçların altında ezilme tehlikesi geçiriyoruz. Belediyeden ve Valiliğimizden ricamız bayram alış verişi dönemlerinde 3 günlüğüne bu yolları trafiğe kapatsınlar. İnsan yoğunluğu çok fazla bu yollarda. Zaten bunu herkes biliyor. İlla birinin araçların altında ezilip ölmesi mi gerekiyor bu önlemin alınması için.”

 

SURİYELİLERDE ALIŞ VERİŞTE

 

Bayram alışverişi yapanların arasında Suriyelilerin de bulunması dikkatlerden kaçmazken, Suriyeli mültecilerinde vatandaşlar gibi ucuz kıyafet satan dükkanlara girerek buralardan alış veriş yaptıkları görüldü.

 

ZABITALAR GÖREV BAŞINDA

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri de çarşı merkezlerindeki yerini aldıkları görüldü. Zabıtaların kaldırımların dükkanların ürünlerinin taşması ve seyyar satıcılara nedeniyle aşırı işgal edilmesinden dolayı yayaların sıkıntı çekmemesi amaçlı görev aldıkları öğrenilirken, zabıtaların bulunduğu alanlar da kaldırımların bomboş oldukları görüldü.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.