TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazanılmış haklar verilsin

Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Köse, veterinerlerin fiili hizmet düzenlemesinin dışında tutulması gerektiğini söyledi ve ekledi:

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kazanılmış haklar verilsin

   ADANA(İLKHABER) - Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, veteriner hekimlerin fiili hizmet düzenlemesinin dışında tutulmasını istedi, “Adil bir yasal düzenleme yapılacaksa; ülkenin en ücra köşesine kadar,  zor şartlarda hizmet götüren ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda "Sağlık Hizmetleri Sınıfında" yer alan; hayvan sağlığı ve gıda güvenliğinde; halk sağlığının filtresi görevini yürüten veteriner hekimlerin de 5510 sayılı kanunda yapılacak değişiklikte,  beşeri sağlık hizmetleri ile birlikte değerlendirilmesi gerekir.” dedi.

 Fiili hizmet zammının; riskli çalışma alanlarında, yürütülen görevin zorluk derecesi ve risk oranına göre belirlendiğine dikkat çeken Nihat Köse yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“Veteriner hekimler, salgın, bulaşıcı ve paraziter hayvan hastalıkları ile mücadele hizmetleri kapsamında, mülga 5434 sayılı SGK kanunu hükümleri çerçevesinde Fiili hizmet zammı verilmesi gereken riskli çalışma alanları kapsamında değerlendirilmiş ve bu alanlarda görev yürüten veteriner hekimlere 2008 yılına kadar, her yıl için 2 ay süre ile “fiili hizmet zammı” verilmiştir.

Hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları, kırsal alanda, ahır şartlarında, birçok risk barındıran bir çalışma ortamında ve 200’den fazla zoonoz hastalık riski altında yürütülmektedir. Veteriner hekimlere fiili hizmet zammının veriliş gerekçesi, bu zorlu ve riskli çalıma şartlarıdır.

Ancak; 5510 sayılı SGK kanununun 40. maddesinde 17.4.2008 tarihinde yapılan değişiklikle salgın, bulaşıcı ve parazit er hastalıklarla mücadele hizmetleri, tüm itirazlarımıza rağmen, riskli hizmet alanı olarak değerlendirilmeyerek fiili hizmet kapsamı dışında bırakılmıştır. Bu gün, doğru bir kararla, diğer bir sağlık çalışma alanı olan, beşeri hekimlik hizmetleri, fiili hizmet zammı ödenmesi gereken, riskli çalışma alanı kapsamına alınmak üzere çalışmalar yürütüldüğü bilinmektedir.

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZ VERİLSİN

Adil bir yasal düzenleme yapılacaksa; ülkenin en ücra köşesine kadar,  zor şartlarda hizmet götüren ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda "Sağlık Hizmetleri Sınıfında" yer alan; hayvan sağlığı ve gıda güvenliğinde; halk sağlığının filtresi görevini yürüten veteriner hekimlerinde 5510 sayılı kanunda yapılacak değişiklikte,  beşeri sağlık hizmetleri ile birlikte değerlendirilmesi gerekir.        Sağlık Bakanımız Sn. Recep Akdağ’ın gündeme getirdiği sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi ile İlgili düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısı kapsamına sağlık hizmetleri sınıfında yer alan veteriner hekimlerde dâhil edilmelidir.

Biz veteriner Hekimler olarak 2008 yılında 5510 Sayılı yasada yapılan değişiklikle elimizden alınan kazanılmış hakkımız olan fiili hizmet zammının yeniden verilmesini talep ediyoruz.”

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.