TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vergi aslına bağlı cezalar siliniyor

Adana Vergi Dairesi Başkanı Tunalı, “Taksit Hatırlatma Kampanyası’na” verilen destekten dolayı ÇGC’yi ziyaretinde mükellefleri 30 Haziran için uyardı:

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vergi aslına bağlı cezalar siliniyor

 Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Adana Vergi Dairesi Başkanı Tunalı, ÇGC’yi ziyaret etti. Ziyarette çağrıda bulunan Tunalı vatandaşların 30 Haziran 2017 tarihine kadar başvurmaları gerektiğini söyledi.

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC)’ni ziyaret etti. Ziyarette ÇGC Başkanı Esendemir, ÇGC Mali Sekreteri Mutlu Mete ve Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Uri Aksoy katıldı.

Ziyarette “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun”la gerçekleştirilen Taksit Hatırlatma Kampanyası’na basın olarak katkılarından dolayı Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir’e teşekkür etti.

Tüm görsel ve yazılı basının vatandaşları bilgilendirmek bağlamında yaptığı görevin önemine değinen, Tunalı, ‘’Daha önceki vergi yapılandırma yasaları hakkında bilgilendirme bağlamında basının yeri çok önemlidir. Tüm vatandaşlarımıza kısa zamanda ve aynı anda ulaşabiliyor. Birçok vatandaşımız kendileri hakkında vergi borcu olduğundan haberleri bile olmamaktadır. Bu uyarılar ile borçları olup olmadığını soruşturup, aftan hemen yararlanma şansına sahip oluyorlar.’’ Dedi.

Vergi Dairesi Başkanı Tunalı, mükellef haklarını gözeterek vergide gönüllü uyumu artırmak ve kaliteli hizmet sunarak vergi ve diğer gelirleri toplamak misyonuyla gerçekleştirdikleri hizmetleri sürdürdüklerine değinerek şunları söyledi;

“Ekonomik aktiviteleri kavrayarak kayıtlı ekonomiyi teşvik etmeyi, mükellef haklarını gözeterek hizmetleri sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bunun için adaletli, çözüm odaklı, saydam ve tarafsızlık değerlerini ön planda tutuyoruz. Çalışmalarımızda sürekli olarak kendimizi yenileyerek daha iyi hizmet sunma arayışı içerisindeyiz. Bu kapsamda “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" ile mükelleflere sunulan fırsatta sürenin dolmasına sayılı günler kala Adana Vergi Dairesi Başkanlığı görevlileri olarak mükelleflere hatırlatmalarda bulunuyoruz. Bu sağlanan ve 30 Haziran’da başvuru süresi bitecek olan imkândan herkesin yararlanmasını bekliyoruz. Yeni yapılandırma kanunu, kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getirirken, vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri büyük oranda azaltırken, vergi aslına bağlı cezalar da tamamen silinmektedir.

Mükellefler kanun sayesinde 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergileri ödeyebilecekler. Yeniden yapılandırma; trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezaları da kapsamaktadır. Daha geniş bilgi almak için internet ortamından kişiler sorgulama yapabilecekleri gibi, vergi dairelerimize de başvurabilirler. Vatandaşa her türlü hizmet verilmektedir. Bu yeniden yapılandırma fırsatı mutlaka değerlendirilmelidir.”

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de verginin vatandaşı doğrudan ilgilendirdiğini, devletin hizmetlerini sürdürebilmesi için de bunun bir gereklilik olduğunu ifade ederek, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin tanıtılması ve hizmetlerin en iyi şekilde yerine getirilmesinde, basın olarak desteklerinin süreceğini belirtti.

Ziyaret sonrası Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

 

Ziyarete; ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Mali Sekreter Mutlu Mete ve Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Uri Aksoy hazır bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.