TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASKİ dev projeler için ivme yarattı

Büyük uğraş ve çabalar sonunda imzalanan JİCA Kredisi, Adana’da projelerle hayat bulmaya devam ediyor. Dev projelerin önünü açan JİCA Kredisi ile B6 Kollektörünün devamına başlayan ASKİ ekipleri çalışmalarına hız verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ASKİ dev projeler için ivme yarattı

ADANA(İLKHABER) - Büyük uğraş ve çabalar sonunda imzalanan JİCA Kredisi, Adana’da projelerle hayat bulmaya devam ediyor. Dev projelerin önünü açan JİCA Kredisi ile B6 Kollektörünün devamına başlayan ASKİ ekipleri çalışmalarına hız verdi.

Kuzey'den Güney kuşak hattına yaklaşık 12 kilometrelik dev proje gerçekleştiren ASKİ, JİCA kredisiyle hayat bulan projede 400, 600 ve 800'lük olmak üzere 3 çeşit beton kanalizasyon borusu kullanıyor. ASKİ ekipleri 2 ay gibi kısa bir sürede projenin neredeyse 3'de 1'ini bitirdi.  

Yıl sonuna kalmadan tamamlanması planlanan proje bittiğinde Şambayat, Karahan, Küçük Dikili ve Büyük Dikili başta olmak üzere bölgeyi kapsayan tüm mahalle ve köylerin alt yapı sorunu ortadan kalkmış olacak. Ayrıca 12 kilometrelik mesafe üzerindeki tüm bağlantılar yapılarak, bölgedeki kanalizasyon atıklarının Seyhan Atık Su Arıtma Tesisi'ne ulaştırılması sağlanacak.

 

Çalışmaları yerinde inceleyen ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin SÖZLÜ'nün talimatları doğrultusunda hem öz kaynaklarımız hem de JİCA Kredisiyle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmanın gayretindeyiz. JİCA Kredisi ile hayat bulan projeler, vatandaşlarımızın gelecekte sorunsuz içme suyu ve kanalizasyon projelerine kavuşması demektir." dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.