TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram şekerleri görücüye çıktı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala renga renk bayram şekerleri görücüye çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bayram şekerleri görücüye çıktı

BAYRAM BULUT/ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala renga renk bayram şekerleri görücüye çıktı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala renk renk, çeşit çeşit çikolata ve şekerler vitrinlerdeki yerini aldı. 10 TL’den başlayan bayram şekerlerinin fiyatları marka ve kalitesine göre artabiliyor. Geçen yıl özellikle çarşı merkezlerinde tezgahlarda satılan şekerlerin hava sıcaklığı nedeni ile erimeye başlamasından fiyatlar düşmüştü. Bu yılda açıkta şeker satan satıcılar havaların bayrama kadar daha fazla ısınmaması için dua ettiklerini söyledi. Hava sıcaklığıyla erimeye başlayan ürünleri almak isteyen vatandaşlar durumu fark ettiklerinde almaktan vazgeçtiklerini dile getiren satıcılar, durumun kendilerine olumsuz yansıdığını dile getirdi.

BÜYÜK ŞEMSİYELERLE KORUMA

Sokakta satılan ürünlerin üzerine büyük şemsiyeler konulduğu görüldü. Kimileri ise bezden branda yaparak şekerlerini korumaya almaya çalıştı. Vatandaşların bayram şekerine olan talepleri şimdiden var ama arife gününde esnaflar satışlarının daha da artmasını bekliyor. Esnaflar arife gününe kadar satışların olduğunu ancak arife günü geldiğinde asıl satışların yapıldığını vurguladılar.

SICAK HAVALAR OLUMSUZ ETKİLİYOR

Şeker satıcılarından Yusuf Turan, hafta başından buyana tezgahlarında şeker satışı yapmaya başladıklarını söyledi.  “Turan, “Şeker satışları hafta başında başladı. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle şekerler eriyor. Şuan fazla satış yok.  Ama hareketlenme olmasını bekliyoruz. Fiyatlar gayet uygun. Şekerler çikolatalar 10 TL’den başlıyor. 15 TL’ye kadar çıkan şekerlerimiz var. Lokumlar 10 TL’den başlıyor. Geçen sene havlar daha sıcak olduğu için şeker daha çok eriyordu o yüzden ucuza veriyorduk. 5 TL, 6 TL’ye kadar düşük fiyatlarla vermiştik. “ dedi.

200 KİLOGRAM SATIŞ YAPTI

Şuana kadar ortalama 200 kilogram şeker satışı yaptıklarını hatırlatan Turan, Arife günü bu satışların 1 tonun üzerine çıkabileceğini dile getirdi. Eski bayramlar kalmadı diyen Turan, “Vatandaş rağbet gösteriyorlar. Şuana kadar ortalama 200 kilo satış yaptık. Arife günü 1 tonu geçmesini umut ediyoruz. Eskiden alınan şekerler şuanda alınmıyor. Eskiden kilolarca alan vatandaşlar gelip şimdi yarım kilo 250 gram satın alıyorlar. Eski bayramlar kalmadı. Çocuklarda artık  şeker toplamıyorlar. Bunun etkisi de var.” ifadelerini kullandı.

DÜKKANLARDA ERİME SIKINTISI YOK

Çarşı merkezinde ki tezgahlarda yapılan satışlar böyleyken işyerlerinde ise durum birazda farklı, şeker satan dükkanların klimaları çalıştığı için şekerlerinin erime riski yok. Tabi ki tezgahlarda satılan ürünler ile dükkanlarda daha sağlıklı ortamlarda satılan ürünlerin fiyatları farklı. 10 TL’den başlayan tezgah şeker fiyatları, işyerlerinde ise 14 TL’den başlıyor. Fiyat farklı olması nedeniyle vatandaşların tezgahlardaki ürünleri tercih ettikleri de dikkatlerden kaçmıyor.

İSTEYEN İSTEDİĞİ YERDEN ALIYOR

 

Vatandaşlar ise, hoşlarına gittikleri şekerleri uygun fiyata gördüklerinde aldıklarını söyledi. Dükkanlarda satılan şeker fiyatlarının yüksek olduğunu kendilerinin maddi durumunun tezgahlarda satılan ürünlere yettiğini dile getirdi. Bazı vatandaşlar ise tezgahlarda satılan ürünlerin sağlıksız olduğunu bu nedenle dükkanlarda satılan bayram şekerlerini tercih ettiklerini dile getirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.