TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stil danışmanlığının marka ismi: Cenk Saat

Sitil danışmanlığında başarı grafiğini sürekli yukarı çekmesiyle dikkat çeken, iyi bir editörlüğünün yanı sıra mutfaktan iyi anlama özelliğinden dolayısıyla da iyi bir gurme olan Cenk Saat ile tarz, stil, şıklık konuları hakkında konuşmuş ve sohbetimizin ilk bölümünü dün yayınlanan gazetemizin sütunlarına aktarmıştık.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2017 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2017 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Stil danışmanlığının marka ismi: Cenk Saat

 RÖPORTAJ: Murat RÖPORTAJ

 

GENEL OLARAK BU SENENİN TRENDİ

1-) Şık Askeri Parçalar

2-) Payetli Elbiseler

3-) İç Çamaşırı Gösteren Elbiseler

4-) Athleisure ve Spor

5-) Ruffles Rolls (fırfırlı katmanlar)

6-) Yine Şeffaklık Trend

8- )Klasik Kısa Üstler

7-) Deconstructed Gömlekler ve Diğer Modern Gömlekler –Varyasyonları

Klasik Kısa Üstler

9-) Gögüs Odaklı Üstler

10-) Yenilikci Kare Omuzlar

11-) Genel Seksenlerin temaları

12-) Omuzlar Yine Açık

13-) Seksi Yırtmaçlar

14-) Derin ‘V’ Yakalar

15-) Tişört Şeklinde Üstler

16-) Klasik Batı

17-) Piyama Tarzı Ceketler

18-) Uzun Kollu Üstler

19-) Maksimal Faydacılık

20-) Kargo Delilik

21-) Pantolon Pantolon Üzerine

22-) Lambri Oyun

23-) Spor Logolar

24-) Sloganlar ile Konuşmak

25-) Oyalı Tasarımlar

26-) Puflu / Volanlı kollar

27-) Çocuksu Kollar

28-) Kesikler

29-) Basit Uzun Kollu Gömlek Elbiseler

30-) Görkemli Takım Elbise Kumaşı

31-) Mini Elbiseler

32-) Diz Boyu Etekler

33-) Modern Bohem

34-) Gögüs Başı Selbest( gögüs bölümü komple görünür tül)

35-) Tek Kol Kıyafetler

36-) Dantela Reaksiyonları

37-) Hazır Elbiseler

38-) Kadife Varyans

39-) Geniş Birimleri

40-) Asimetrik Etekler

41-) Tamamen Vurgulu Kollar

42-) Yüzme Modası

43-) Sütyen ve Ceketler

44-) Elbise ve Pantolon Eşlendirmeleri

45-) Omuzu Kayan Bluzlar

45-) Rahat Korse

46-) Şık Çayır Modası

47-) Denim Giysi

48-) Anarok Ekleme

49-) Parlak Metal

50-) Trençkotlar

51-) Bel Hattı Aksanı

52-) Romantik Görünüm

53-) Sapanlar ve Bağları

54-) Herşey Salaş

 

Aklınıza ne geliyorsa bu yıl he şey trend, tarz yaratmak ise sadece sizin hayal gücünüze ve biraz da cesaretinize bağlı.Bu yıl trend değil, tarz konuşacak.

Moda denilince kime sorsanız "Moda insanın kendine yakışanıdır" der. Peki herkes bu söze uyar mı yoksa yakışmasa da ille de modayı takip eder mi?

Moda kelimesi sözlüklerde yazan kelime anlamıyla toplumun tüketim trendleri belirleyen ve onlara neyi tüketmesi gerektiğini düşündüren kullanım anlayışı olarak tanımlanılmaktadır. Moda latince 'modo' kelimesinden gelir 'hemen şimdi' anlamı taşır. Moda'nın, İtalyanca'daki kelime anlamı; süslenme özentisi ya da değişiklik gereksinimi veya süslenme özentisiyle toplum yaşamına giren geçici yenilik olarak geçmektedir. Modanın bir diğer anlamı da, belirli bir süre etkin olan toplumsal beğeni, bir şeye karşı gösterilen aşırı ve yaygın düşkünlüktür. Moda kelimesi, Türk Dil Kurumu'nun sözlüklerinde bir kaç şekilde ifade edilmektedir. Bunlardan ilki şu şekildedir: 'Değişiklik gereksinimi veya süslenme özentisiyle toplum yaşamına giren geçici yenilik.' Yani İtalyanca'daki kelime anlamıyla hemen hemen aynıdır. Diğer bir tanım ise "Geçici olarak yeniliğe ve toplumsal beğeniye uygun olan" şeklindedir. Bu tanımlar modanın zaman içinde gerçek anlamından uzaklaştığını gösteriyor. Moda bilinen anlamıyla sadece, "dönemin popüler giyim tercihleri" anlamına gelmez. Bugün çoğumuz için moda, yalnızca giysi ve aksesuar anlamına geliyor. Oysa bu kavram sadece tekstil sektörü ile ilişkili değil. Moda; sanat, müzik, tiyatro, edebiyat, yemek, iç mimarlık, mimari, bahçe bakımı, televizyon, sinema gibi konuları, daha doğrusu duyuları uyaran her şeyi içine alır. Gene de, bu değişimin mantığı anlaşılabilir. Tarihte, belirli bir çağa ait olan giyim stili kayıtlara 'moda' diye geçiyor. Giyim alışkanlığı; yaşanan anın havası ile eşanlamlı olarak kullanılıyor. Bazı diğer kaynaklar ise "Moda'yı, "Giysi, etiket, davetler ve diğerlerinin günlük alışkanlık veya stili" ve "Giyimin, davranışların vb. özellikle seçkin veya seçkin olmak için yapılanan bir toplum tarafından geleneksel kullanımı" şeklinde tanımlamaktadır. Moda genel kullanımıyla insanların, içinde bulunan belirli bir zaman periyodundaki, daha çok giyim ile ilgili tercihlerine referans eden popülaritesi yükselen genel giyim tarzına verilen isimdir. Moda genel olarak popüler giyim tarzına işaret etse de, günümüzde bazı bölgelerde, sosyetenin veya ünlülerin kıyafet tercihlerini işaret ediyor gibi görünmektedir. Aslen, moda birçok alandaki değişen, yükselen tercih eğilimlerine referans eder. Moda kelimesinin anlamca popüler giyim tarzını karşılıyor olmasının bugünkü nedeni giyim endüstrisinin bu alandaki her türlü yatırımından kaynaklanmaktadır. Bu kullanım özelliği sadece ülkemizde yaygın olmayıp, aynı zamanda birçok kültürde de moda toplumdaki giyim tercihleri anlamıyla kullanılmaktadır.

Moda'nın Sözlüklerde Yazmayan Anlamı Nedir (Moda'ya Uyalım Mı)

Burada önemli olan nokta modayı, yani günümüzdeki anlamı ile giyim trenlerini, kimin nasıl yönlendirdiği ve belirlediğidir. Medyada yüzlerce modacının hep bir ağızdan bu yıl bunlar moda, bu yaz bu renkleri giyeceğiz veya sonbaharda bunlar moda olacak dediren ve birleştiren güç nedir acaba? Moda da belirleyici husus büyük giyim firmaları ve tekstil alanında faaliyet gösteren büyük şirketlerdir. Bugünkü anlamıyla modaya (sadece giyim endüstrisi) etki eden en önemli unsur geçen senelerde moda olan renk ve kumaşlardır. Bir kere moda olan bir renk ve kumaş mutlaka ilerleyen yıllarda tekrar moda olacaktır. Çünkü büyük şirketler modayı sadece elinde kalan iplik ve kumaşları daha yüksek bir fiyata satmak için kullanmaktadır. Örneğin bu yıl kırmızı moda bir renk diyelim, sektördeki firmalar bolca bu renkte, iplik ve kumaş ürettiler. Bu renkte iplik ve kumaşlar müşteriler tarafından tamamen tüketilirse ne âlâ, ancak bu üretilen iplik ve kumaşlar yeteri kadar tüketilmez ise bunlar elbette atılmıyor, depolarda bekliyor. Ta ki kırmızı renk, iplik ve kumaşlar tekrar moda olana kadar, burada belirleyici faktör elde kalan kırmızı renk mamül miktarının büyüklüğü, eğer miktar büyükse o renk daha kısa bir sürede tekrar moda olacaktır, çünkü depolamakta bir maliyet gerektiriyor. Buradan çıkarılacak bir husus varsa; o da modanın çokta önemsenecek ve dikkate alınacak bir şey olmaması gereklidir. Trendleri takip etmek, güzel,şık ve yakışanı giymek insan psikolojisi için çok büyük rol oynar ama vucudumuzu bilerek, doğru rekleri, doğru kesimleri giymek gerek. Toplumumuzda genelde şöyle bir durum söz konusu, güzel ve şık olan kıyafeti herkesin giymesi ve taşıdığını yakıştığını düşünmeleri. Bu çok yanlış bir durum. aynaya iyi bakmak lazım, vucut hatlarımız,estetiğimiz, tenimiz, boyumuz ne durumda gözlerimizle analiz etmek lazım.

Bu kadar yoğunluğu nasıl taşıyabiliyorsun. Özel bir yaşam şeklin var mı?

İnanın çok yoruluyorum, küçük yaşımda büyük sorumluluk ve büyük başarılar hedeflemek, bu süreçte ve yönde rakiplerinizin çok olması, psikolojik savaşlar vs vs beni tahmin edilemeyecek ölçüde yoruyor ama işimi severek yapıyorum, buda bazı şeyleri göz ardı etmeme neden oluyor. Evet özel olmasa da bir yaşam biçimim var. Karanlık içerisinde ışık olmaya çalışıyorum. Kötüler ve kötülüklere karşı iyi olmaya çalışıyorum. Kirli bir dünyada nefsimi, bedenimi, düşüncemi, zikrimi, dürtülerimi temiz tutmaya çalışıyorum. İnsanlar ne der, ne yorum getirir diye yaşamıyorum, belli kural ve çerçeveler doğrultusunda dilediğim şekilde yaşamaya çalışıyorum. Öncelikle çok katı olduğum bir nokta ailem ve inancım, bu durum dışarıdan rahat bir insan gibi gözüksem de, dini duygularım, inancım ve yaşayışım normal insanlara göre oldukça yoğundur. Aileme hayırlı bir evlat olmayı benimseyen ve Rabbime de hayırlı bir kul olabilmek adına yaşamayı en içtenlikle dileyen, şart koşan bir yaşam tarzı içerisindeyim. Ne hesabını veremeyeceğim bir günüm oldu ne de vicdanımı lekeleyen bir geçmişim... Ne hissettiysem onu söyledim, onu yaşadım... Yaşadığım bir tek andan bile pişmanlık duymadım... Asla keşkelerim olmadı... Hiçbir zaman kendimle vicdan mahkemesi yapmak zorunda kalmadım... Karşıma bazen gerçek yüzler , bazen sahteler çıktı ama olsun ...ben yine sadece hislerimle yaşadım.. Asla sevmediğim birine seni seviyorum demedim, ya da asla birini severken karşılığını beklemedim... Dostluğuma değer biçmedim, sevgime ise hiçbir zaman sınır çizmedim... Sevdiysem sonuna kadar gittim, bitirdiysem öldürse de hasreti geriye dönmedim... Bazen çok kırıldım, bazen belki de kırdım... Ama hata insana mahsustur dedim..Affettim , af diledim.. Kimileri birden fazla kırdılar kalbimi ama ben onları yinede affettim.. Onlar belki beni saflıkla yargıladılar. Belki de içten içe sinsice güldüler... Ama asıl unuttukları şuydu... Ben aldanmadım... Aldanan her zaman kendileri oldular ama bunu anlayamadılar... Bir insan kaybının ne olduğu bilemedikleri için... Kaybetmek onlar için bir alışkanlık haline geldiği için... Oysa ben hiç insan kaybetmedim... Sadece zamanı geldiğinde vazgeçmeyi bildim o kadar...

Türkiye'de tanınmış simalar içinde kimler iyi giyiyor Mesela? İsİm verebilir misin? Stil danışmanı olmadan da  İnsanlar iyi giyebilir mi? Püf noktaları nelerdir?

Selin Ciğerci, Didem Soydan, Nebahat Çehre, Ajda Pekkan, Öykü Serter, Tarkan, Gökhan Türkmen, Umut Eker vs şu an aklıma gelen isimler bunlar. Çoğunlukla dünya starlarını beğeniyorum... Stil danışmanı olmadan da insanlar kendini, vücudunu tanımlar ve estetik yönlerinin kuvvetli olması iyi giyinmeleri için yeterlidir ancak yinede bir uzmana başvurmaları gerekli bir husustur.

Cenk Saat kimdir?

 Çorum doğumluyum, Arap kökenli mollazede soyundanım,aslım sivastan gelmeyim.İki erkek kardeşiz. Ben küçük olanım. Sinop Üniversitesi lojistik yönetimi ve  organizasyonu bölümü mezunuyum.

Stil danışmanlığının yanı sıra;

Ek olarak iç mekan ve çizim eğitimi aldım, katıldığım mimarlık konulu bir yarışma da Türkiye Mimarlar Odası Türkiye genelinde derecem var.

Aşçılık, mutfak ve süsleme konusunda eğitimim var.

Organizasyonluk,dizayn, tasarımlar, yaşam koçluğu yapmaktayım.

Mak-up eğitimi aldım ve hala almaktayım.

Kalıcı makyaj eğitimlerine katılıyorum fırsat buldukça, güzellik konularınada hakim olmak istiyorum.

Merakım olduğu konularda ve kendimi yeterli bulduğuma inanadığım durumlarda her daim eğitim, kurs vs alarak geliştirip, tercübe ediniyorum bu durum beni çok mutlu ediyor.

Bir çok konuda donanım sahibi olmak ve konular üzerinde hakimiyet sağlamak güzel bir durum...

Şuan stil danışmanlığı ve editörlüğe devam ediyorum. ileride güzel olacağını düşündüğüm projeler var, bunları gerçekleştirmek adına mucadele veriyorum.

Lojistik olan asıl mesleğimi ise güçlü bir firmada yapmak isterim ve ilerde kariyer elde etmeyi hedefliyorum...

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.