TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğir’de dolu dolu Ramazan

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan coşkusunu Yüreğirli vatandaşlarla birlikte yaşadı

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2017 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2017 17:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüreğir’de dolu  dolu Ramazan

 

ADANA(İLKHABER) - . Her gün ayrı bir mahallede vatandaşlarla birlikte iftar yapan Başkan Çelikcan Yüreğirli vatandaşların evlerine misafir oldu. Şehit aileleri, öksüz ve yetimleri de unutmayan Başkan Çelikcan onların evlerine misafir olup birlikte iftar yaptılar.  Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi önünde düzenlenen Ramazan etkinlileriyle çocuklar gönüllerince eğlendiler. Tarihi Taşköprü'de düzenlenen iftarda ise şehri yönetenler ile vatandaşlar bir araya geldi.

 

SOKAK İFTARLARI GELENEKSEL HALE GELDİ

Yüreğir Belediyesi'nin Adana'da başlattığı sokak iftarlarının geleneksel hale geldiğini belirten Başkan Çelikcan, “Göreve ilk geldiğim yılda başlattığımız sokak iftarları Yüreğir'de geleneksel hale geldi. Her yıl binlerce vatandaşımızla birlikte ayrı ayrı noktalarda birlikte iftar yapıyoruz. Ramazan sevincini coşkusunu onlarla birlikte yaşıyoruz. Yüreğirli vatandaşlarımızla sohbet edip onları dinliyoruz. Ramazan ayı boyunca binlerce vatandaşımızla huzur içerisinde ve manevi bir atmosferde birlikte Ramazan sevincini yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

YÜREĞİR'DE SAHUR PROĞRAMLARI

Yüreğir'de Ramazan coşkusunu doya doya yaşadıklarını belirten Başkan Çelikcan geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl sahurda da Yüreğirli vatandaşlarla birlikte sahur yaptıklarını belirterek, ”Ramazan paylaşmak,Ramazan kardeşlik, Ramazan huzur demektir. Bunu en iyi şekilde yaşamak ve yaşatmak amacıyla Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi önünde vatandaşlarımızla birlikte sahur programı yaparak vatandaşlarımızın Ramazan sevincine ortak olduk.” dedi.

ŞEHİT AİLELERİ, ÖKSÜZ VE YETİMLERİ UNUTMADIK

Vatanımız ve bizlerin güvenliği için gözünü kırpmadan şahadete ulaşan güvenlik güçlerimizin geride bıraktıkları ailelerinin her yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Şehit ailelerimizin hep yanındayız. Her yıl olduğu gibi bu yılda onlarla birlikte iftar yaptık. Bazen evlerine misafir olduk, bazen de biz onları misafir ettik. Biz bu ailelerimizin bundan sonra da yanında olmaya da devam edeceğiz.

 

Bunun yanı sıra öksüz ve yetim ailelerimizi de unutmadık. Kapılarını çalıp misafirleri olduk. Biz onları ağırlayıp birlikte iftar yaptık. Yalnız olmadıklarını her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlattık.' diyerek Ramazan coşkusunu birlikte yaşadıklarını belirtti.

 

YÜREĞİR'DE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Yüreğir'de Ramazan etkinliklerinin de geleneksel hale geldiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı 'Geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan etkinlikleri ile unutulmaya yüz tutan Hacivat Karagöz, kukla, illüzyon, aşuk-maşuk, mehteran, tiyatro gösterileri ile eski geleneksel oyunları devam ettiriyoruz.' şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.