TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tablada kebapçılıktan restoranların AVM’sine

Güneş Plus Restoran’ın sahibi İbrahim Güneş, başarı öyküsünü anlattı:

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2017 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2017 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tablada kebapçılıktan restoranların AVM’sine

 

 

 

Seyhan Baraj Gölü’nün eşsiz manzarası ile şık bir atmosfere sahip müzikli salonda yediklerinize 50 TL, müziksiz salonda ise yediklerinize 35 TL ödeyerek, kusursuz bir gece yaşayabilirsiniz. Güneş Plus Restoran, Adanalıların vazgeçilmez mekanı olmayı sürdürüyor. İbrahim Güneş’in büyük emekler harcayarak kurduğu 3 bin metrekare kapalı alanı, 4 farklı salonu ile 10 kişilik doğum günü organizasyonlarından, 1000 kişilik düğün organizasyonlarına kadar en özel anlara ev sahipliği yapıyor.

 

 

 

Güneş Plus Restoran’ın sahibi İbrahim Güneş, kelimenin tam anlamıyla çekirdekten yetişme bir kebapçı. Çekirdekten yetişme bir kebapçı olan ve bu işte çıraklık, kalfalık, ustalık, tablacılık yapan İbrahim Güneş, Türkiye’nin dört bir yanında restoran açmayı planlıyor. İbrahim Güneş, ‘Güneş Plus’ın restoranların AVM’si olduğunu ve bir nevi otellerin ‘Her şey dahil’ sistemi gibi çalıştığını ifade ediyor.

1975’te Mardin’den Adana’ya ailesiyle birlikte gelen İbrahim Güneş, ilk etapta yaşadıklarını şöyle anlattı:

“1964 doğumluyum. Mesleğe 12 yaşında başladım. Aslen Mardinliyim. 1975’te Adana’ya ekonomik sebeplerden dolayı göç ettik. Babam zaten Adana’da çalışıyordu ve kazandığını bize getiriyordu. Sonuçta Adana’ya göç kararı alındı. 1975’te ben de ilkokuldan mezun oldum. Batman’la Diyarbakır arasında Malabadi Köprüsü var ve orada okuldan sonra iki ay pamuk tarlasında çalıştık. O iş bitince Adana’ya gittik. Hürriyet Mahallesi’nde bir ev tuttuk ve yerleştik. O dönemde okuyan azdı ve bizim de aileye katkı koymamız gerekiyordu. Terzilik, kaportacılık gibi işlere gönderiliyordu çocuklar ama para yoktu bu dallarda da. Lokanta, restoran koşulları zor olduğu için herkes çocuğunu oralarda çalıştırmıyordu. O işte para vardı ve biz de orada çalıştık.”

 

‘BULAŞIK BİLE YIKADIM’

Evde ve işteki zor yaşam koşullarının kendisini hırslandırdığını vurgulayan Güneş, ‘Bu işi öğreneceğim ve iş sahibi olacağım, kimseye muhtaç olmayacağım’ dedim. Böylece çeşitli lokantalarda çalıştım. Bulaşık bile yıkadım. Kalfa, usta oldum. 15 günde bir Pazar günleri iznimiz olurdu fakat o günlerde de ben sıkılırdım. Boş kaldığımda uğraşmam gereken bir şeyler arardım. Bana göre maddi durumu iyi olan ya da çocukları okuyan aileler de günde iki saat çocuklarını zor şartlarda çalışmasını, en azından ortamda bulunmalarını sağlamalı. Buçok önemli. Sonra bentablacılık yaptım. Tablacılıkta çok maceralar yaşadım. Belediyeler, bizi istemeyen esnaf ve zabıtalarla çok maceramız oldu. Tablada kebap sattık uzun yıllar. Tablada kebapçılık yaparken 1981’de Marmaris’e gittim. Orada kebapçılık yaparak iyi para kazandım. Müthiş bir ilgi vardı kebaba. Sabah erken saatlerden, gece 2’ye kadar iş oluyordu. Kışın Adana’da lokantacılık, tablacılık devam etti” dedi.

 

İLK DÜKKAN 27 YIL ÖNCE

1986’da askerden geldikten sonra tablacılık yaptığı yerde 15 metrekarelik ilk dükkanını açtığını kaydeden Güneş, sözlerine şöyle devam etti:

“O zaman Sun Sineması karşısında Emlak Bankası’nın yerindeydik. İşimiz çok iyi gitti orada. 1996’da Güneş 2 Restoranı aldım. Beyazevler’de 1998’de de Güneş Restoran’ın yerini satın aldım, tarlaydı buralar. İşyerimiz yasalara uygun ve imarlı. 1975’ten beri bu işi yapıyorum ve ölene kadar da bu işi yapacağım.”

Restorancılık felsefesinin farklı olduğunu kaydeden ve bu işe bakış tarzını ifade eden İbrahim Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eskiden bakkallar vardı, şimdi AVM’ler var. Her şey hızlı değişiyor. Bizim sektör neden değişmeyip, aynı kalsın? Biz de restoranların AVM’siyiz. Gıda işinde hijyen son derece önemlidir. Biz Güneş Restoran’da buna çok dikkat ediyoruz. Müşteri memnuniyetine çok önem veriyoruz. Yaptığı iş insanın namusudur. Personelimizin eğitimi, işini iyi yapması ve güler yüzlü olması da çok önemli kriterler bizim için. Bizi meslektaşlarımızdan farklı kılan büyük düşünmemizdir. Biz bir AVM’yiz artık. Bakkal değiliz.”

 

HER ŞEY DAHİL RESTORAN

“Bizim müşterimizin buraya gelip yemek yedikten sonra, eğlenmek için başka yere gitmesine gerek yok. Daha kaliteli ve daha ucuz paket hizmeti, mekanı değiştirmeden alabiliyor müşterimiz. Bizim farkımız bu. Zaten kebap, balık ve diğer yemek çeşitlerimiz de kalitemizin üst seviyede olduğunu müşterilerimiz sürekli dile getiriyor.”

 

DÖRT ETKİNLİK AYNI ANDA GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİYOR

Güneş Plus Restoran’ın fiziki yapısı ve hizmet seçenekleriyle ilgili de bilgi veren Güneş, ayrıntıları şöyle aktardı:

“Benim 4 salonum var. 4 etkinliği aynı anda gerçekleştirebiliyorum. Bir salonum sürekli alakart hizmete açık. Onun bir kat altında 450 kişilik başka bir salonum var. Burada her türlü etkinlik gerçekleştirilebiliyor. Sıra geceleri, özel gün programları yapıyoruz. Adana’da böyle kapsamlı ve çeşitli hizmet veren başka bir kuruluş yok. Bir salonum daha var ve orada cuma, cumartesi günleri canlı müzik yapıyoruz. Bunların tamamı bir farklılıktır. O yüzden ismimiz Güneş Plus Restoran.

Yılbaşında 800 kişiyi aynı anda ağırladım. 40’ar, 20’şer, 10’ar kişilik VIP salonlarımız var. Özel şirket, şahıs isteklerine cevap veriyoruz. Her türlü istek için seçeneklerimiz mevcut.

 

6 BİN KİŞİLİK DÜĞÜN

Yazın 5 bin, 6 bin kişiye hizmet verebilecek kır düğünü alanımız var. 15 bin metrekare açık alanda faaliyet gösterebiliyoruz. Terasımız 300-350 kişi alıyor. Kapalı alanımız 2 bin 500 metrekare. Yaklaşık 40 kişilik istihdam gerçekleştiriyoruz.

Bu işi Türkiye’nin her yanında yapma hedefim var. Gerçek Adana kebabını ülkenin her köşesinde sunmak istiyorum. Adana’yı İstanbul’a götüreceğim.”

Kebap ve balık sunumunun aynı mekanda olmasının zaman zaman eleştiri aldığını hatırlatan Güneş, “Bizde kebap, ızgara ve balık türlerinin tamamı mevcut ve özel istekleri de yerine getiriyoruz. Balık ve kebabın aynı anda olmasına zaman zaman eleştiri geliyor ama bence ikisini de layıkıyla yaptığınızda sorun olmaz. Balık mangalım, tezgahım, dolabım ayrı. Salonumuzun biri de Mercan Balık Salonu. Elbette isteyen istediği yerde balığını yer. Balık ustam Adana’da en iyi balık lokantalarında çalışmış. Kebapçılık da bizim işimiz. Amacın iyi lezzete ulaşmaksa bizim burada balıkta ve kebapta bu böyledir.” şeklinde konuştu.

 

MÜŞTERİLERİMİZİN BEĞENİSİ BİZİ ÇOK GURURLANDIRIYOR

‘Yerimiz, manzaramız, yemeklerimiz ve vermiş olduğumuz kaliteli hizmet ile kendimizi farklı kılıyoruz’ diyen Güneş, “Firma olarak Adanalılardan aldığımız güzel eleştirilerin haricinde Adana dışından gelen müşterilerimizin de beğenisini kazanmış olmak bizim için çok gurur verici. Biz yalnızca çok iddialı olduğumuz kebap ve balık salonu değiliz, bu sektörün AVM’siyiz. Müşterilerimiz burada yiyecek, içecek ve eğlence adına aradığı her şeyi bulabiliyor.” şeklinde konuştu.

 

GÖL BÖLGESİ CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR

Adana’da Seyhan Baraj Gölü çevresinin turizm açısından çok cazip bir alan haline getirilebileceğini söyleyen Güneş, şöyle devam etti: “Ülke içinden ve ülke dışından Adana’ya gelenler, göl kenarındaki eğlence tesislerine akabilir. Ortadoğu’nun eğlence merkezi, bir dönemin Beyrut’u gibi olabiliriz. Bunun için yapılması gereken altyapının oluşturulması ve girişimciye yap-işlet-devret modeliyle yatırım imkanı sunulmasıdır. Coğrafi ve kapasite olarak bu bölge bu işe çok uygun. Burası yazın Adana merkezinden 5-7 derece daha serin. Şehir içinde yolda 50 metrekare alanlarda insanlar bunaltılacağına, buralar cazip hale getirilmeli.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.