TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamuda TİS sevinci

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Kamu’da çalışan yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin imza altına alındığını söyledi. Gülnar, “Varılan anlaşmada 2017 yılının ilk 6 ayı için yüzde 7.5, ikinci altı ayı için ise, yüzde 5 zam alındı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kamuda TİS sevinci

 

ADANA (İLKHABER9)-Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Kamu’da çalışan yaklaşık 200 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin imza altına alındığını söyledi. Gülnar, “Varılan anlaşmada 2017 yılının ilk 6 ayı için yüzde 7.5, ikinci altı ayı için ise, yüzde 5 zam alındı” dedi.

Her ayın ilk Pazartesi günü Türk-İş’e bağlı Sendika Başkanlarının katılımı ile gerçekleşen Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, “Kamu’da çalışan işçilerimizin yaşam standartlarının daha da yükselmesi için uzun pazarlıklar sonucu arzu ettiğimiz zam oranına imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2017 yılının ilk altı ayı için yüzde 7.5, ikinci altı ayı için ise, yüzde 5 zam olacak. 2018 yılı içinse ilk altı ay yüzde 3.5, ikinci altı ay ise, yine yüzde 3.5 zam olacak. Bunun yanı sıra enflasyon yüksek çıkarsa fark alınacak, ek ödenek de bir kere mahsus 750 liraya çıktı, ayrıca brüt ücreti 3 bin liranın altında olan işçilere de 90 lira ilave zam yapılacak” diye konuştu.

“MÜJDE BEKLİYORUZ”

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Kamuda çalışan yaklaşık 30 bin geçici işçi ile 900 bin Taşeron işçinin devlet çatısı altında olması gerektiğini belirterek, “Bu zamana kadar yaptığımız görüşmelerde geçici ve taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda sözler verildi. Bizler bu sözlerin tutulmasını istiyoruz, daha da açıkçası hükümetten müjde bekliyoruz” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.