TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arı Çiftliği Projesi’ne DİKA’dan hibe desteği

GAP BKİ Başkanlığı ile Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) ortaklaşa hazırladığı “GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı” kapsamında Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Ajans’a sunulan “Organik Arı Çiftliği” projesinin sözleşmesi imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2017 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2017 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Arı Çiftliği Projesi’ne DİKA’dan hibe desteği

 

ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)- GAP BKİ Başkanlığı ile Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) ortaklaşa hazırladığı “GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı” kapsamında Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Ajans’a sunulan “Organik Arı Çiftliği” projesinin sözleşmesi imzalandı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Dicle Kalkınma Ajans’ının işbirliği kapsamında ortaklaşa yapılan “GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı” çerçevesinde Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından DİKA’ya sunulan “Organik Arı Çiftliği” projesi başarılı bulunarak sözleşmesi imzalandı. Projenin toplam bütçesi 688 Bin TL olup Ajans tarafından % 50 oranında 344 Bin TL hibe desteği sağlanacaktır.

Projenin amacı ve uygulamasından bahseden DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ projenin uygulanması ile birlikte doğal, katkısız ve sağlıklı ürün politikasına uygun olarak Birlik kapsamında organik bal üretimine başlanacağını, ayrıca istihdama yönelik olarak bölgede bulunan işsiz insanlara iş olanağı sağlanacağını kaydetti. Bölgede organik bal üretimi yapan çiftçilere değinen Genel Sekreter “Proje çiftçilerin ekonomik kazanımlarında ve rekabet gücünde artış meydana getirecektir. Böylece bölgeye özgü organik balın bölge dışındaki tüketicilere ulaştırılması sağlanıp, farklı ve yeni pazarlara yayılması başta Şırnak olmak üzere bölgenin tanınmasına da ciddi katkı sağlayacaktır” dedi.

Bu proje ilebölgede üretilen, işlenen organik balın katma değerinin ve kalitesinin arttırılması,sürdürülebilir pazarlara erişiminin sağlanması hedeflenmektedir. Şırnak yöresi sahip olduğu coğrafi koşullar bakımından arıcılık faaliyetlerine uygun olduğundan bölgede özellikle Beytüşşebap yöresinde arıcılık yapılmaktadır. Üretilen ballar standartlara uygun bir işleme ve paketlemeye tabi olmadan elde edilmektedir. Bölgeye özgü balı endüstriyelleştirmek ve organik değer kazandırmakhedeflenmektedir.Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği bünyesinde oluşturulacak olan “Organik Arı Çiftliği” ile organik arıcılık faaliyetlerine başlanarak işleme tesislerinde kullanılmak üzere tamamen doğal malzemelerden üretilen organik kovanlar üretilecektir. Bu sayede Şırnak Yöresinin organik bal üretiminde bir marka haline gelmesibeklenmektedir.Böylece birlik çatısı altında yenilikçi bir projeyi hayata geçirecek olan bu pilot uygulama ile Birlik üyesi arıcılara örnek oluşturacaktır.

 

Proje genel olarak tüketici talep ve ihtiyaçlarına göre şekillendirildiğindenoluşturulacak yeni üretim şekli müşterilere büyük avantajlargetirecektir. Müşterileristedikleri ürünleri, istedikleri miktarda, modern, teknolojik ve sağlıklı koşullar altında üretim yapan bir tesisten almış olacaklardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.