TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana’da 12 DEAŞ’lı adliyeye sevk edildi

Adana'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yaptığı baskında, aralarında örgütünün sözde 'Adana emiri' olan A.Ç. ve bir çocuk gelinin de bulunduğu 2'si çocuk 12 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2017 12:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana’da 12 DEAŞ’lı adliyeye sevk edildi

Tevfik DİNÇKALMIŞ

ADANA (İLKHABER) - Adana'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine yaptığı baskında, aralarında örgütünün sözde 'Adana emiri' olan A.Ç. ve bir çocuk gelinin de bulunduğu 2'si çocuk 12 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 22 Haziran'da merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'ndeki DEAŞ'ın hücre evine düzenlediği şafak vakti operasyonunda, aralarında sözde 'Adana emiri' A.Ç.'nin de bulunduğu 2'si çocuk 12 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların emniyetteki sorgularında, hücre evi oluşturup örgütün Suriye koluna, militan, para, yiyecek ve giyecek gönderdiklerini itiraf etti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu A.Ç.'nin sosyal medya üzerinden yaptığı şifreli yazışma ve konuşmalarla, örgüte eleman kazandırdığı belirlendi.

Sosyal medyada yapılan yazışmalar üzerine İstanbul,  Konya,  Bursa ve İzmir'den Adana'ya gelen 2'si çocuk 12 kişinin yasadışı yollarla Suriye'ye geçip, burada ' Canlı bomba eğitimi' aldıktan sonra da 6'sının, Türkiye'deki değişik illerde bombalı saldırı gerçekleştirecekleri anlaşıldı.

Zanlıların ayrıca eylem yapacakları noktalarda keşif yaptıkları ve krokiler hazırladığı da ortaya çıktı. Gülbahçesi Mahallesi'nde yakalanan örgüt üyesi 36 yaşındaki S.Y.'nin evinde yakalanan Endonezyalı 14 yaşındaki E.U.'yu 1 yıl önce satın alıp kendisine eş yaptığı da ortaya çıktı.

Canlı bomba olmayı kabul edip, örgüt adına kanlı eylemler yapmayacaklarını itiraf eden zanlılardan kimileri, ifadelerinde ‘’Türkiye bizim vatanımız. Biz sadece yurtdışında eylem yaparız'’ dedikleri öğrenildi. 'Kâfir' olarak adlandırdıkları Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika ve Rusya'da saldırı planlayan teröristlerin,  Konya ve Gaziantep'te faaliyet gösteren cemaatler toplantısını basıp kanlı eylemler yapacakları bilgisine ulaşıldı.

Yakalandıktan sonra pişman olduklarını söyleyen bazı örgüt üyeleri ise, sözde yöneticilerinin kendilerine, Bu dünyada kimseye yaranamadınız, hiçbir şey yapmadınız. Kimse sizi sevmiyor. Kâfirleri öldürüp şehit olun, öteki dünyadaki yerinizi garanti altına alıp, cennete gidin dediklerini söyledi. İfadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.