TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK Dargeçit’te darmadağın oldu

Mardin’in Dargeçit İlçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığını ortaklaşa 4 ayrı noktada gerçekleştirdikleri operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmat basına tanıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2017 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
PKK Dargeçit’te darmadağın oldu

ADNAN AVUKA 

MARDİN (İLKHABER)-Mardin’in Dargeçit İlçesinde İl Emniyet Müdürlüğü  ile İl Jandarma Komutanlığını ortaklaşa  4 ayrı noktada gerçekleştirdikleri operasyonda ele geçirilen silah ve mühimmat basına tanıtıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü salonunda teşhir edilen silahlar arasında suikast ve roketatar silahlarının bulunması dikkat çekti. Özellikle  geçen yıl şehit edilen Derik ilçesi Kaymakamlı Safitürk’ün komanda cihazından bulunması dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Mardin genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda tüm emniyet ve jandarma birliklerinin ortak faaliyeti sonucunda başarıya ulaştığını, operasyonlarda  “Ben değil, biz “anlayışının hakim olduğunu söyledi. Onar”  Başarı ekip işidir. İl jandarma komutanlığı ile ortak faaliyet yürütüyoruz. Emeği geçen ekiplere teşekkür ediyorum. Operasyonlarda “ben yok, biz var” anlayışı hakim. Bu da başkte çok sayıda  kaleşnikof silah ve mermi ile el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Yakalanan malzemeler arasında PKK’lı kadınları şehir merkezlerindeki eylem hazırlıklarında kullandıkları saç boyası ve makyaj malzemeleri ele geçirildi.

 

 PKK’nın gösterdiği yerlerde,  Mazıdağı Kaymakamına düzenlenen suikastta kullanılan el yapımı patlayıcıların aynısından 10 adet ele geçirildi.

 

KANDİLDE EYLEM EĞİTİMİ

 

Yakalan PKK’lının Kandil’de uzun süre eylem planlayıcı olarak eğitim gördüğü ve kaldığı öğrenildi. PKK’lını gösterdiği ve örgüt tarafından karargah olarak kullanıldığı belirlenen 3 gözlü odada, örgüte yeni katılanların silah  ve  ideolojik eğitim verildiği ele geçirilen dokümanlardan anlaşıldı.

 

KANDİL İLE GÖRÜŞMELER DİNLEMEYE TAKILDI

Ele geçen malzemeler arasında polis telsizi ve Kandil ile görüşme yapabilen telsiz ile çok sayıda batarya ve pil olduğu gözlendi. Gömülü halde bulunan ve patlatılan 200 Kg EYP emniyet güçlerine rahat bir nefes aldırttı. Tahrip gücü yüksek patlama hazır çok miktarda EYP ele geçirildi. Özellikle el yazısı ile yazılmış önemli  terör örgütlerine ait dökümanlar ve yazılar yazılarak dikkat çekerken  suikastlarda nasıl ve ne şekilde insanları öldürme şemaları da dikkat çekti.

 

Olayla ilgili olarak yataklık ve yardım eden ve olaya karışan 8 kişinin göz altına alındığı, soruşturmanın derinlemesine sürdürüldüğü ve operasyonun genişleyerek devam ettiği belirtildi. Yakalanan terör örgütü PKK’lılar pişman oldukları ve kandırıldıkları belirtilerek herkes devletin iyi niyetlerine teslim olmalarında çağrısında bulundu. 8 terör örgütü yakalandığını belirten İl Müdürü Onar, “Bunun devamı gelecektir. Çünkü halk bu olaylardan bıktı, usandı. Artık herkes huzur ve güven istiyor.

 

         

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.