TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Securitas farkını fark ettiriyor

Türkiye geneli 11 binin üzerinde insan gücü ile sektörün lideri konumunda olan Securitas Entegre Güvenlik Sistemleri farkını hissettiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Securitas farkını fark ettiriyor

MURAT YILDIRIM

 

ADANA (İLKHABER)-Türkiye geneli 11 binin üzerinde insan gücü ile sektörün lideri konumunda olan Securitas Entegre Güvenlik Sistemleri farkını hissettiriyor.

Securitas olarak Çukurova Bölgesi’ne özel bir önem verdiklerini belirten Cenk Bakırtel, “Bölgemizde yabancı misyonlar, endüstri tesisleri, limanlar ve yerel firmalar başta olmak üzere pek çok farklı alana güvenlik çözümleri sunuyoruz. Bölgenin kalkınması ve istihdamın artmasına destek vermekten gurur duyuyoruz. Bu kapsamda Adana IK Platformu’nda Koordinasyon kurulu üyeliğimiz sürüyor. İŞKUR’dan teşekkür belgemiz ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘Kayıtdışı İstihdamla Mücadele ve Prim Tahsilatının Arttırılması’ konusunda da takdir belgemiz bulunuyor. Bölgede 91 kurum ve kuruluşa, 240 hizmet noktasında, 1.000’in üzerinde çalışanımız ile hizmet veriyoruz.” dedi.

‘RİSK ANALİZİ YAPIYORUZ’

Entegre Güvenlik Çözümleri’ni ve Uzaktan İzleme Sistemleri’ni anlatan Cenk Bakırtel, “Entegre Güvenlik ile güvenlik hizmeti verdiğimiz projelerimizde göreve başlamadan risk analizleri yaparak sahanın güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkartıyoruz. İhtiyaçları tespit etmek ve bu ihtiyaçları iş ortağımızın firma kültür ve yapısına, projenin gereğine göre şekillendirmek Securitas’ın çözüm hazırlama sürecinde önemli bir rol oynuyor. Minimum maliyetlerde optimumçözemler sunuyoruz.” diye konuştu.

‘PEK ÇOK OLAY GERÇEKLEŞMEDEN ÖNLENEBİLİR’

Entegre Güvenlik Çözümleri içerisinde yer alan Uzaktan İzleme Hizmetleri’nde mekanların özel yazılımlı kameralar tarafından izlendiğini söyleyen Bakırtel, özel kameraların sıra dışı bir durum tespit ettiğinde ilgili görüntüyü anında Securitas Uzaktan İzleme Merkezi’ne ulaştırdığını ifade etti.  Merkezdeki operatörün de gerekli ihbarı ya da yönlendirmeyi yaparak olayı sonuçlandırdığını belirten Bakırtel, “Gereksiz müdahale ortadan kalkarken, erken uyarı ile pek çok olay daha gerçekleşmeden önleniyor. Örneğin yasak bir alana ya da tesise biri girdiğinde, meydanlarda sıra dışı bir kalabalık toplandığında, şüpheli bir paket tespit edildiğinde ya da aynı alanda sürekli dolaşan bir şüpheli görüldüğünde kamera anında fark ediyor ve görüntüyü merkeze iletiyor.” dedi.

 

Söz konusu sistemin kullanım alanlarına ilişkin bazı örnekleri şöyle sıralamak mümkün;

Uzaktan Alarm Doğrulama:Securitas Uzaktan İzleme Merkezi’ne gelen bir alarmın gerçekliğini, mevcut kamera sistemine uzaktan bağlanarak doğrulayabilir. Bu da güvenlik görevlilerinin yanlış alarmlara  müdahale etmeleri engellenir, uzaktan anons imkanı ile suç gerçekleşmeden suçluyu caydırma imkanı doğar.      

Uzaktan Refakat:Securitas Uzaktan İzleme Merkezi'ndeki operatörler, yalnız çalışan insanlara uzaktan refakat hizmeti verebilirler.  Güven içinde işlerini yapmalarını, geç saatlerde işyerlerini güvenli bir biçimde terk etmelerini, çok değerli bir eşyayı, ürünü, malı güvenli bir biçimde adrese teslim edilmesi, kamera görüntüleri ile uzaktan onlara eşlik ederek sağlayabilirler. 

Sanal Devriye: İşyerinin, binanın, tesisin kamera sistemlerine internet üzerinden erişerek, devriye hizmetini uzaktan gerçekleştirmektir. Özellikle güvenlik zafiyeti olan yerlerin daha az riskle korunmasını sağlar.

Uzaktan Çevre Koruma: Tesis ve bina çevrelerine ve giriş noktalarına kurulan akıllı kamera sistemleri ile, alarm sistemi gibi hareket edebilir. Herhangi bir ihlal anında (izinsiz bir bölgeye giriş, uzun süreli bekleme, yanlış park gibi); ilgili alarm görüntüsü Securitas Uzaktan İzleme Merkezine ulaşır ve operatörler tarafından etkili ve erken müdahale imkanı yaratılmış olur.

Yoğunluk Tespiti: Özellikle toplumsal olaylar ve stadlarda kullanılabilecek bu sistemde, belli bir bölgede kalabalığın sıra dışı toplandığı fark edildiğinde sistem bu uyarıyı merkezi iletiyor. Yoğunluk tespiti, süpermarketlerde yeni kasa açmak ihtiyacını önceden haber vermek açısından da kullanılabiliyor.

Uzaktan Giriş-Çıkış Yönetimi: İşyeri, tesis ve binalara yapılan giriş-çıkışlar Securitas Uzaktan İzleme Merkezi'ndeki operatörler tarafından uzaktan yönetilebilir. Kullanılan erişim kontrol ve kamera sistemleri ile daha az insan gücü ile daha ekonomik ve etkili çözüm imkânları yaratmak mümkündür. 

 

Telekomünikasyondan finansa, havacılıktan madenciliğe, enerji sektöründen endüstriyel tesislere kadar 21 farklı sektörden  681 kurum ve  kuruluşa, 74 ilde, 2091hizmet noktasında güvenlik hizmeti veren Securitas Türkiye’nin 9 bölge müdürlüğü, 50 şube müdürlüğü ve 305 kişilik idari, 11 bin saha çalışanı bulunmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.