TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tems Makina gurur veriyor

Türkiye’de, konfeksiyon makinası üreten 3 firmadan 1’inin Adana’da olduğunu biliyor musunuz?

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tems Makina gurur veriyor

 HABER: MURAT YILDIRIM

 

ADANA (İLKHABER)-İlkokul 2. sınıf öğrencisiyken iş hayatına çırak olarak başlayan Tems Makine Genel Müdürü Ahmet Takak, şimdi konfeksiyon makinaları imalatında, Türkiye’de faaliyet gösteren 3 firmadan 1’inin sahibi konumunda.Baştan sona azim, özveri ve başarılarla dolu bir hayatının olduğunu öğrendiğimiz Ahmet Takak’ın örnek alınacak başarı hikayesini merak ediyorsanız, buyurun okuyun..

 

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde 1977 yılında dünyaya gözlerini açan Ahmet Takak’ın hayatı, ailesinin Adana’ya taşınmasıyla farklı bir ivme kazanmış.

Evli ve dünya tatlısı 1’i kız, 2’si erkek 3 evlat sahibi olan Takak’ın ‘ben de bir şeyler yapmak, kendi işimi kurmak istiyorum’ diyen girişimci gençlere de tavsiyeleri var.

Büyüksaat civarında bulunan Kazancılar Çarşısı içindeki ayakkabı dikiş makinası imalatı yapan bir firmada, henüz daha ilkokul 2. sınıf öğrencisiyken hayat okulunun çarkları arasında var olma mücadelesi veren Ahmet Takak, 17 yaşına geldiğinde ustalık mertebesine ulaşmış. Askerlik görevini yaptıktan sonra da bir müddet aynı işi yapan Ahmet Takak, 1999 yılında bir arkadaşıyla Karşıyaka Sanayi Çarşısı’nda ‘Otomatik Kılçık Çakma Makinası’ üretmeye başlamışlar. Dünyada sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Denison firmasının ürettiği Kılçık Çakma Makinası’nı modifiye ederek, Çelikhan Makine adı altında Adana’da üretmeye başlayan Takak, ülkeye de önemli bir katma değer sağlamış.

Müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını söyleyen Takak, henüz 3 yıllık geçmişi olan firma ortaklığından ayrılarak Tems Makina adıyla kendi firmasını kurmuş. 2001 yılında Yeni Metal Sanayi’nde faaliyete başlayan Tems Makina Adana’daki müşteri potansiyelinin Kocavezir ve çevresinde olması yönünden, müşterilerine daha yakın olabilmek, sıkıntılarına çözüm noktasında hızlı davranmak için 2003 yılında da merkez Seyhan İlçesi Beşocak Mahallesi’ne taşınmış. Yaptıkları işin hakkını verdiklerini ve dürüst olduklarının altını çizen Takak, “Ne iş yaparsanız yapın, yaptığınız işte dürüst olursanız piyasada aranan firmalar arasına girersiniz. İşinizin her kademesini takip edin, müşterilere karşı dürüst ve samimi olun. Yapamayacağınız sözleri vermeyin.” diye de girişimci gençlere tavsiyelerde bulundu.

Şimdi, robot sistemli special makina gruplarının üretimini yaptıklarını söyleyen Tems Makina Sahibi Ahmet Takak, ‘AR-GE çalışmalarına önem veriyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılıp ürünlerimizi tanıtıyoruz. Cep flato otomatının 3 noktasından patentini aldık. Almanya’dan 90 bin TL’ye ithal edilen bu makinaları biz 60 bin TL’ye imal ediyoruz. Hem istihdam sağlıyor, hem de ülkemizden döviz çıkışını önlemiş oluyoruz. Ürettiğimiz makinalar daha kaliteli. Bol yedek parça ve servis ağımız mevcut. Türkiye’nin her yerine servisimiz var. Sektörde yerli firmaların neler yapabileceğini göstermek ve aynı zamanda müşteri memnuniyeti ve güvenini kazanmak adına çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.” diye konuştu.

Yurt dışına da ihracat yaptıklarını belirten Takak, “İran, Bahreyn, Polonya, Makedonya başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’de, konfeksiyon makinaları üretimi yapan 3 firmadan birini Adana’ya kazandırmaktan mutluyuz.” şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.