TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak elektrikle mücadele sürüyor

Toroslar EDAŞ, Adana’da bir fabrikada tespit edilen kaçak elektrik kullanımına müdahale ederek, 8,1GWh’lık elektrik kaybının yaşanmasına engel oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kaçak elektrikle mücadele sürüyor

 
ADANA (İHA) - Toroslar EDAŞ, Adana’da bir fabrikada tespit edilen kaçak elektrik kullanımına müdahale ederek, 8,1GWh’lık elektrik kaybının yaşanmasına engel oldu. 
Adana’dan gelen ihbarla bir fabrikada kaçak elektrik kullanımı olduğunu tespit eden Toroslar EDAŞ, 4 kişilik ekibi ve güvenlik güçleriyle harekete geçti. Ekipler, fabrikada kaçak enerjinin olduğu noktayı tespit ederek müdahale etti. Bu müdahale ile 8,1 GWh’lık elektrik kaybının yaşanmasını engelleyen Toroslar EDAŞ, fabrika ile ilgili yasal işlem başlattı. Bu oranın da yaklaşık 2 bin 750 meskenin 1 yıllık tüketimine denk geldiği tespit edildi. 
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) kaçak elektrik sorunu ile ilgili Türkiye çapında başlattığı mücadeleye kendi bölgesinde destek veren Toroslar EDAŞ, Türkiye genelinde son 5 yılda gerileyen kaçak elektrik kullanımını kendi bölgesinde de azalttı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.