TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Yaşama Kulaç At’

Yaz aylarında sulama kanalları ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarını önlemek için hazırlanan ‘Yaşama Kulaç At’ projesi başladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
‘Yaşama Kulaç At’

 Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) – Adana Valiliği koordinesinde yürütülen ‘Güney Adana Kalkınma Projesi’ kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen ‘Yaşama Kulaç At’ projesi başladı. Adana Valisi Mahmut DemirtaŞ, ‘’Attıkları her kulaç, onları sürekli bir değişime tabi tutacak. Burada yeni arkadaşlar, yeni dostluklar edinecekler. Yeni paylaşımlarda bulunacaklar. Yeni bir şarkıyı hep birlikte öğrenecekler, birlikte seslendirecekler. Birlikte şakalaşıp, birlikte gülecekler.’’ Dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Seyhan Belediyesi ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün destekleri ile gerçekleştirilen projede amaç, Güney Adana’da yer alan 12 mahalleden seçilen genç ve çocuklara yüzmeyi öğretmek.

Adana'nın güneyinde yer alan 12 mahalleyi kapsayan ‘Yaşam Kulaç At’ projesi kapsamında 12 etapta 50 kişilik gruplarda 6-16 yaş arası gençler üçer hafta, haftanın dört günü acemi eğitimine tabi tutulacak. 12 ay sonunda, yüzme müsabakalarında dereceye giren 12 mahalledeki 12 grubun ilk 3’e girenler, tekrar yarıştırılarak, kız ve erkek gruplardaki ilk belirlenerek ödüllendirilecek.

Projenin açılış töreninde konuşan, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Abdulkadir ATAŞBAK, proje amacının, Güney Adana’daki çocukların ve gençlerin spor yönünde eğitmek, spora yönlendirmek, onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve öz güvenleri yüksek olarak toplumda yer almalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Özellikle yaz dönemi yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten ATAŞBAK, ‘’Yaşama Kulak At projesi ile çocuklarımıza yüzme eğitimi vererek sulama kanalları ve göletlerden uzaklaştırmayı, yüzme bilinci oluşturmayı ve boğulma vakalarının önüne geçmeyi hedeflemekteyiz.’’ Dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan AKYÜREK, Büyükşehir Belediyesi olarak projede yer aldıklarını ve eğitim gören çocuklara her türlü desteği vereceklerini söyledi. AKYÜREK, ‘’Adana’da son yıllarda yapılan çalışmalar ile boğulma vakalarında düşüşler gözleniyor. Adana sıcakları ile bilinen bir kentimizdir. Vatandaşlarımızın bu sıcaklardan bir nebze de olsa kurtulması için çalışmaktayız. Özellikle alım gücü düşük olan Güney Adana’daki evlatlarımıza yüzmeyi öğretmek, yaşama kulak atmasını sağlamak ve sportif alışkanlık kazandırmak amacıyla bu organizasyona Büyükşehir belediyesi olarak destek verdik. Belediye olarak çocuklarımızı evlerinden alıp havuzlara getireceğiz ve eğitimleri bittikten sonra da alıp tekrardan evlerine götüreceğiz. Ayrıca burada kullanacakları bütün ihtiyaçlarını karşılayacağız. ‘’ dedi.

Adana Valisi Mahmut DEMİRTAŞ, Adana Valiliğince koordine edilen Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yürüttüğü ‘Yaşama Kulaç At’ projesi ile kentin güney mahallerindeki çocuklara yüzme eğitimi vermeyi hedeflediklerini söyledi.

Projeyle sulama kanallarındaki boğulma olaylarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Vali Demirtaş. ‘’ Güney Adana Kalkınma Projesi’nin alt projelerinden biri olan  “Yaşama Kulaç At Projesi”, Güney Adana’da yer alan 12 mahalleden seçilen evlatlarımıza yüzme eğitimi vermeyi, bu eğitimlerin ardından yapılacak final müsabakaları ile onları ödüllendirmeyi amaçlayan bir projedir.

Proje kapsamında belirlenen öğrenciler, suya her atladıklarında, yeni bir hayale dalacak; attıkları her kulaçta yaşamda yeni bir yolculuğa çıkacak. Attıkları her kulaç, onları sürekli bir değişime tabi tutacak. Burada yeni arkadaşlar, yeni dostluklar edinecekler. Yeni paylaşımlarda bulunacaklar. Yeni bir şarkıyı hep birlikte öğrenecekler, birlikte seslendirecekler. Birlikte şakalaşıp, birlikte gülecekler.

Biliyorum, daha çok yolumuz var. Ancak, çocuklarımızın kişisel gelişimine katkıda bulunmak onların sosyal hayata daha etkin katılımını sağlamak, gözlerinde bu heyecanı görmek, bizleri şimdiden ziyadesi ile memnun etmektedir.’’ Dedi.

Adana’nın Doğu ve Güneydoğu’da göç alan kent olduğuna değinen Adana Valisi Mahmut DEMİRTAŞ sözlerine şöyle devam etti;

‘’Adana, Türkiye’nin nüfusu en yüksek 6. İli olmasına rağmen, sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında 16. sıradadır. Bu durumun en önemli sebebi, Doğu ve Güneydoğudan ilimizin göç almasıdır. Bu durumdan şehir merkezinde etkilenen bölge ise Güney Adana’dır. Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin E-5 karayolu altında kalan yaklaşık 66 mahallede yaşayan 464 bin nüfusu barındıran Güney Adana, Türkiye’deki 38 ilden daha büyük bir hacmi barındırmaktadır. Güney Adana’nın sosyal ve ekonomik gelişmesi, Adana’nın ve Türkiye’nin kalkınmasını doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple  “Güney Adana Kalkınma Projesi”, bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel olarak kalkınmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Proje, Güney Adana bölgesinde eşzamanlı olarak hayata geçecek ve güçlü bir ortaklık yapısına sahip çatı proje ile bu proje kapsamında 38 alt proje fikrini barındırmaktadır.  Proje fikirleri geliştirilirken Güney Adana’da eğitim, sağlık, yoksulluk, güvenlik ve sosyal bütünleşme olmak üzere beş eksende sorunlar ve ihtiyaçlar tespit edilmiştir. Projeler, yürütücü kurumların öz kaynakları ile SODES vb. fon kaynaklarını değerlendirmeye yönelik esneklikte olgunlaştırılmaktadır. Projelerde yer alan faaliyetler, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, STK’lar gibi kentimizin önemli aktörlerince yürütülecektir.

Değişen dünyada Adanalı hemşerilerimizin değerleri ve beklentileri doğrultusunda yapısal dönüşümleri gerçekleştirip refah ve huzur düzeyini arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Özellikle ifade etmeliyim ki, 2023 vizyonunun yerel yansıması olarak Adana, üzerini düşeni yerine getirmek üzere harekete geçmiştir. Bu sebeple 10. Kalkınma Planı ve Çukurova Bölge Planında belirtilen hedefler doğrultusunda Adana’nın görece geri kalmış sosyal göstergelerini bölge ve Türkiye ortalamalarına yükseltmeyi amaçlayan projemiz, bir yerel kalkınma hareketi olarak tüm Türkiye’ye örnek model oluşturacak niteliktedir.’’

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.