TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Moda dünyasının dahi çocuğu: Emre Erdemoğlu

Ünlü Modacı Emre Erdemoğlu yurtiçi ve yurt dışında kazandığı başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Başarıdan başarıya koşan genç modacı yine farkını gösterdi. Son koleksiyonu ile Berlin fashion week'de sağlam bir çıkış yakalayan başarılı tasarımcı İtalya'nın dikkatini çekerek, "En Yaratıcı koleksiyon" ödülünü aldı. 2006 Yılında EİB Moda Tasarım yarışmasından aldığı ödülle yıldızı parlayan ünlü modacıya İtalya'dan 2. kez ödül geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2017 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2017 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Moda dünyasının dahi çocuğu: Emre Erdemoğlu

Moda dünyasının dahi çocuğu: Emre Erdemoğlu

 

 

Tasarımlarınız için en çok nelerden ilham alırsınız?

 

Hayata, insanlığa ait her şeyden. Doğadan,insanlardan,yaşanmış yaşanmamış her şeyden. İşim gereği çok sık seyehat ediyorum.Yeni yerler,yeni insanlar,yeni yapılar keşfetmeyi seviyorum.İlham kaynağı olabilecek doneler arıyorum...Bazen dramatik bir hayat hikayesi ilham olabiliyor.Bazen yarattığım hikayeye kendim yüklüyorum ,yepyeni kimlikler…

 

Yaptığınız ilk tasarım size bugün neler hisettiriyor?

 

Eski eskizlerim benim için çok önemli, her markanın bir hikayesi vardır.Geriye dönüp baktığımda katedilen yolu görmüş oluyorum böylelikle.İlham veriyor bazen…Zamanla duygusal bir bağ oluyor aramızda…

 

Koleksiyonlarına baktım zaman farklı bir dünya var evet bu dünya sizin hayal dünyanızda ama bu dünya ya dışarıdan baktığımız zamanda farkınızı ortaya koyduğunuz belli. Sınırsız mı dünyanız?

 

Kendimle ilgili,Dünyevi tüm meseleleri çok hissederek yaşayan bir adamım.”Hayat” beni çok ilgilendiriyor.Hayatın sınırı yok ki benim olsun.

 

.

Moda; belki de sanat ve ticaretin bu kadar içiçe girip milyonları etkilediği en büyük pazar.  Bu bağlamda kendinizi ticarete mi sanata mı daha yakın hissediyorsunuz?  Markalaşma gerçekleştikçe bu dengeyi kurabilmeyi nasıl başarıyorsunuz?

 

Ben, sanat eğitimi almış, Güzel Sanatlar mezunu bir tasarımcıyım.  Ama bunun arkasına hiçbir zaman sığınmadım.  Bir tasarımcı "Ben sanatçıyım, paradan anlamam!" düşüncesiyle yola çıkarsa, başarılı olma ihtimali yüzde 0’ dır.  Başarı; 'Yaptığınız tasarımı ticarete dökmektedir'.

 

Gardırobunuzda en sevdiğiniz parça hangisi?

 

Jean Paul Gaultier trikom ve Alexander Mc Queen’den aldığım kadife smokinimi hiçbir şeyle değişmem!

 

Sizin giymekten vazgeçemediğiniz markalarınız neler?

 

Alexander Mc Queen’in ürünlerini taşımaktan her zaman keyif aldım...Sağlam gusto,sağlam renk-desen…

 

Size stiliyle ilham veren üç kişinin ismini verebilir misiniz?

 

Steve Mcqueen, Michael Jackson,Clark Gable Ne güzeldirler…

 

Stil mi Tarz mı desem?

Stil...

 

Favori tasarımcılarınız kimler?

 

Dolce & Gabbana,Alexander McQuenn,John Galliano en sevdiklerim…

 

Sadece bir sezona özel, ortak bir işbirliği içinde olmayı istediğiniz bir marka var mı?

 

Uzun süredir planladığımız bir projemiz vardı ,Yaz sezonu için hayata geçirdik.Kendi markamla örtüştürdüğüm güzel bir birliktelik olacak.Süpriz olsun…

 

2017 Kış modasını bir cümle ile açıklasanız?

 

Bu yıl "Mor" Yılı...Mürdümle Mor'un dansını izleyeceğiz.Namussuz Kırmızılar,bilardo Yeşilleri de sezona damga vuracak! Kişisel styling çalışmaların ön planda olduğu bir yıl.

 

 Berlin'de gerçekleştirdiğiniz runway moda ile iç içe olan herkes tarafından çok beğenildi. Önümüzdeki günlerde ne gibi önemli işlerle karşımızda olacaksınız? Beklenti daha da büyüdü artık.

 

Berlin Fashion Week benim için çok keyifli geçti.Tepkilerde çok keyif verdi.Ülkemize mutlu döndük.Bu Berlin Fashion Week'deki ikinci deilemiz oldu.Kadın koleksiyonuyla çıkmamız da ayrıca sürpriz oldu.Beklenti büyüktü.İstediklerini aldıklarını düşünüyorum.Çıkan haberler, tepkiler onu gösteriyor..

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.