TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık çalışanlarına yabancı dil eğitimi

Adana’da yaşayan yabancı kökenli dilimizi bilmeyen hastalara hatalı veya eksik tedaviye sebebiyet vermemek ve Sağlık Turizmini geliştirmek amacıyla ''Yabancı Hastayı Anlamak-Medikal İletişim Projesi'' Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ortaklığında hazırlanan Ar-Ge projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2017 yılı Teknik Destek Programından destek alarak uygulanmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2017 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2017 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlık çalışanlarına yabancı dil eğitimi

Sağlık çalışanlarına yabancı dil eğitimi

 

    ADANA(İLKHABER) – Adana’da yaşayan yabancı kökenli dilimizi bilmeyen hastalara hatalı veya eksik tedaviye sebebiyet vermemek ve Sağlık Turizmini geliştirmek amacıyla ''Yabancı Hastayı Anlamak-Medikal İletişim Projesi'' Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Fatma Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ortaklığında  hazırlanan Ar-Ge projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2017 yılı Teknik Destek Programından destek alarak uygulanmaya başlandı.

    Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinden gelen öğretim görevlisi Doç. Dr. Muna Yöceol Özözen tarafından verilen eğitimlerle, hastanelerin kritik alanlarında danışma, hasta kabul, acil servis, doğum ve çocuk servisleri, ameliyathane, fizik tedavi, diş sağlığı klinikleri vb. görev yapan çeşitli sağlık personelinin yabancı hastalarla doğru iletişiminin sağlanarak, doğru teşhis ve  tedavinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

    Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Proje Birim Sorumlusu Uzman Yük. End. Müh. Reşan Arlıer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, son dönemlerde Arap turist sayısının artması ve sınırımızda gerçekleşen savaş nedeniyle çok fazla yabancı hastanın sağlık hizmeti almak için kamu tesislerini tercih ettiğini anımsattı.

Arlıer, yaptığı açıklamada,” Dilimizi konuşamayan kisiler, sağlık problemlerini sağlık çalışanlarına anlatmakta, sağlık çalışanı da karsısındaki kisiyi Arapça anlamakta ve tedavi etmekte oldukça güçlük çekiyor. Personelimizden de gelen talep doğrultusunda Kalkınma Ajansıyla gerçekleştirdiğimiz ortak proje kapsamında, aldığımız eğitimlerle en azından onların derdini anlamak ve gerekli yerlere yönlendirmek adına, pratik günlük kullanabileceğimiz, personelimizin derdini izah edebileceği kadar bir eğitim verilmeye başladı. İleriki dönemde de İngilizce kursunun hazırlıklarını yapıyoruz.” diye konuştu.

Katılımcılar ise kursun çok yararlı olduğunu söyleyerek, yabancı hastaların derdini anlayabilecek kadar bir Arapça öğrenmeye başladık. Kursumuz çok başarılı ve eğlenceli bir şekilde sürüyor diyerek memnuniyetlerini belirtiler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.