TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evladını yitirdiği hastanede çocukların gülen yüzü oldu

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği, lösemi hastası minik yürekleri sevindirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2017 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2017 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Evladını yitirdiği hastanede çocukların gülen yüzü oldu

Evladını yitirdiği hastanede çocukların gülen yüzü oldu


 

 

ADANA(İLKHABER) - Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği, lösemi hastası minik yürekleri sevindirmeye devam ediyor.

Hasta çocuklar için düzenledikleri kampanyalarla adından sıkça söz ettiren ve başarılı çalışmalarıyla takdirleri üzerine toplamayı başaran Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği üyeleri, Acıbadem hastanesi pediatri onkoloji ve hematoloji servisinde tedavi gören lösemi hastası çocuklara yönelik bir şenlik düzenledi.

Adana’da, 6 yaşındaki oğlunu beyin tümörü nedeniyle kaybettikten sonra Mavi Çocuk Utku Umut Işık Derneği’ni kuran Gazeteci Kemal Yücel, oğlunun hayattayken sahip olduğu empati yeteneğiyle oyuncaklarını paylaşmasından ilham alıp, evladını kaybettiği hastanede lösemi hastası çocuklar için palyaçolar eşliğinde gerçekleşen eğlencede Hacivat Karagöz gölge oyunu gösterimi de yapıldı. 


6 yaşındaki oğlu Ali Utku Yücel’i, peşini bırakmadığı beyin tümörü yüzünden kaybeden gazeteci Kemal Yücel, kurduğu Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği ile pek çok onkoloji ve hematoloji hastası çocuğun hayata tutunabilmesi için kampanyalar yürütüyor.

Acıbadem Adana Hastenesi çocuk onkoloji ve hematoloji servislerinde yatarak tedavi gören çocuklara oyuncak hediye ederek yüzlerinde tebessüm oluyor.

Hastane de tedavisi yapılan lösemi hastası çocuklara yönelik, Lösemi Hastası Çocuklar Şenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yücel, insanların empati yapabilme duygularını geliştirmeyi ve hastanelerde yarınlarının olamayacağı lösemi hastası çocukların en azından bugünlerinin mutlu olmalarını sağlamayı hedeflediğini kaydetti.

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, "Birçok hastalıkta olduğu gibi lösemi hastalarının da tedavilerinde en önemli faktörün moral olduğu gerçeğinden yola çıkarak söz konusu ailelerimizi bir nebze de olsa hastane ortamından uzaklaştırmak, moral ve motivasyonlarını arttırmayı hedeflemekteyiz. Lösemi hastası çocuklarımız ve ailelerinin hastane stresinden bir nebze de olsa uzaklaşarak çocukları ile birlikte güzel ve eğlenceli bir gün yaşamalarını istedik. Evladımı kaybettiğim hastane de bulunmak acı veriyor olsa da burada tedavi gören lösemi hastası çocukları mutlu ederek yaşamış olduğum evlat acısını başka çocuklar için umuda dönüştürmeye çalışıyorum. Hastanelerde lösemi tedavi gören çocukların yüzlerinde tebessüm olmasını sağlıyoruz.  Lösemi hastası o tatlı miniklerin tebessümlerinde evladımın suretini aradım hep. Bu şekilde teselli oluyordum. Duyarlı insanların desteğini alarak daha fazla çocuğun yüzünde tebessüm olduk, umut ışığı olduk" dedi.

Dernek kurucusu ve başkanı Kemal Yücel, bu tarz ziyaretler ve eğlenceler ile hem çocuklara yalnız olmadıkları mesajını vermek istediklerini hem de toplumun dikkatini çekerek, lösemi hastalığına karşı bir duyarlılık sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yapılan eğlencenin ardından temmuz ayında dünyaya gelen lösemi hastası çocuklara özel yapılan doğum günü pastasında ki mumlara hep birlikte üfleyerek çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. 

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneğinin öncülüğünde Adana Acıbadem hastanesinde yapılan lösemili çocuklar etkinliğine katılan Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetiminin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

Mavi Çocuk Utku Umut Işıkları Derneği Başkanı Kemal Yücel, lösemi hastaları için tüm vatandaşları kök hücre bağışı yapmaya da davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.