TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her şey Adana için

İş dünyası sivil toplum kuruluşlarının kentteki en büyük oluşumu Adana Ekonomi Platformu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı ağırladı. Platformun dönem başkanı olan MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, kentin yükselişi için el birliğiyle çalıştıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2017 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2017 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Her şey Adana için

 

  

İş dünyası sivil toplum kuruluşlarının kentteki en büyük oluşumu Adana Ekonomi Platformu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı ağırladı. Platformun dönem başkanı olan MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, kentin yükselişi için el birliğiyle çalıştıklarını söyledi.

 

Adana’da faaliyet gösteren iş dünyası sivil toplum kuruluşlarının (STK) bir araya gelerek güç birliği oluşturmak amacıyla iki yıl önce kurdukları Adana Ekonomi Platformu, kent yöneticilerini ağırlamayı sürdürüyor. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi’nin ev sahipliğinde Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı konuk eden platform üyeleri, kentin ekonomik geleceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

 

SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKACAK

Toplantıda, Adana Ekonomi Platformu’nun dönem başkanı olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, platformun kentin yararına olacak konularda ortak ve daha güçlü bir ses olmak adına işbirliği ve güç birliği yapmak için kurulduğunu ve bugüne kadar platform üyesi STK’ların ev sahipliğinde milletvekillerinden belediye başkanlarına kent yöneticilerini ağırladıklarını söyledi.

 

SORUNLARIN ÜZERİNE BİRLİKTE EĞİLELİM

Davetleri için platform üyelerine teşekkür eden Adana Valisi Demirtaş ise, bu oluşumun kentin geleceği için çok yararlı işler ortaya koyabileceğini belirtti. Adana’nın kentsel dönüşüm başta olmak üzere birçok sorunu olduğuna vurgu yapan Demirtaş, bu sorunların üstesinden gelinmesi adına birlikte hareket edilmesinin önemli olduğunu belirtti. Demirtaş, kentsel dönüşüm için, “Önce Güney Adana”yı dönüştürmeliyiz” ifadesini kullandı.

 

ASKON Adana Şubesi Başkanı Recep Çalışkan, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, ASKON Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Abdulvahap Bilge, MÜSİAD Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Tekdemir, MÜSİAD Adana Şubesi Önceki Dönem Başkanı Suat Yahşi, Adana Ekonomi Platformu Genel Sekreteri Tarık Harmancı’nın da katılım gösterdiği toplantıda platform üyesi STK’ların başkanları da şunları söyledi:

///////////////////////

DİYARBAKIR-ŞANLIURFA ARASINDA ENERJİ KEŞFİ YAPILIYOR MU?

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Diyarbakır-Şanlıurfa arasında enerji ihtisas endüstri bölgesi kurulmasına yönelik keşif yaptığına ilişkin duyumlar aldık. Böyle bir şey varsa, önceliğin, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde tamamlanmamış noktalara verilmesi gerekmiyor mu?

 

ŞEHRE GİRİŞ OLUMSUZ ALGI YARATIYOR

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya:

Adana’da şehre giriş, dışarıdan gelenler için olumsuz bir algı yaratıyor. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca otoban girişindeki HGS ve OGS’lerin yanlış yapıldığını düşünüyoruz. Ağır yük taşıyan araçlar gişelerde keskin şerit değiştiriyor ve kazalara neden oluyor.

 

YEREL MÜTEAHHİTLER BÜYÜK İHALELERE GİREMİYOR

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu:

Adana’da ihale edilen büyük inşaat projelerine yerel müteahhitler teklif veremiyor. İşleri, dışarıdan gelenler alıyor. Yerel müteahhitlik firmalarının bu ihalelere girebilmesi için mevzuatta düzenleme yapılması şart.

 

BİNALARDA GÖRSELLİK ÇOK ÖNEMLİ

AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş:

 

İnsanlar gittikleri ülkelerde oraya ait olan yapıların önünde hatıra fotoğrafı çekiliyor ve şehrin tanıtımını yapıyor. Bu nedenle insanların ilgisini çekecek ve bölgesine katma değer sağlayacak güzel görünümlü binalar inşa etmemiz gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.