TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAÜ’de bir ilk

Üniversite bünyesinde uzaktan eğitim uygulama ve Bilgisayar Programcılığı, uzaktan öğretim programları eklendi

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
MAÜ’de bir ilk

 

 

 

 

 

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde yükseköğretimin zaman ve mekân sınırlılığını gidererek yeni öğrenci kitlelerine yayılmasını sağlamak amacıyla 2014 yılından beri hayata geçirilen Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUZEM) bünyesinde “Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Öğretim” programı açıldı.

YÖK Yüksek Öğretim Genel Kurulu toplantısında Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Meslek Yüksekokulu bünyesinde Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Öğretim programının açılarak 2017-2018 öğretim yılında 150 öğrenci alınması uygun görüldüğü bildirildi.

Günümüzde teknolojinin geldiği noktada öğretim biçimini ve öğretim ortamlarını da değiştirmeyi zorunlu kıldığını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, öğretim teknolojilerinde meydana gelen gelişmelerin eğitimi hedefleyen kitlelere farklı avantajlar sağlayarak ulaşım ve mali sorunlarını ortadan kaldırdığını ifade etti.

Uzaktan Öğretimi tercih eden öğrencilerin zaman ve mekân sınırlaması yaşamadığına dikkat çeken Rektör Ağırakça, öğrencilerin öğrenme yönetim sistemleri ve canlı sınıf sistemleri üzerinden bulundukları yerden internet bağlantısına sahip olmaları durumunda bilgisayar veya mobil cihazlarla eşzamanlı olarak derslere katılabileceği bilgisini verdi.

Ağırkça; öğrencilerin uyumlu olarak ders videoları, sunumlar ve diğer içerikleri tekrar tekrar izleme ve takip etme imkânına da sahip olduğunun altını çizerek, Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden sunulacak etkileşimli içeriklerle daha etkili ve kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesini sağladıklarını söyleyerek,

“Bilgisayar teknolojilerinin her alana yayılmış olması ve yoğun bir şekilde kullanılıyor olması bu konuda yeterli beceriye sahip bireylerin de yetiştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Dolayısıyla, bilgi teknolojileri, kodlama, yazılım yönetimi ve üretimi konularında iyi yetişmiş bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. Mardin Artuklu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve

Araştırma Merkezinin (MAUZEM) sunduğu uzaktan eğitim altyapısıyla ve akademik kadrosuyla eğitimi sürdürecek olan Midyat MYO bünyesinde açılmış olan Bilgisayar Programcılığı programının bu anlamda üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

Her türlü sertifika, ön lisans, lisans ve yüksek lisans programını yürütmek için en uygun yeterliliğe sahip Mardin Artuklu Üniversitesi uzaktan eğitim altyapısı öğrenme yönetim sistemlerinin yanısıra Merkezi Sınav Sistemine de sahip olup farklı kuruluşlarla işbirliği yaparak öğretim teknolojileri alanında hizmet vermeyi hedeflemekte ve yeni programların açılması çalışmalarını sürdürmektedir.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.