TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇED’de ödüller sahiplerini buldu

Çukurova Edebiyatçılar Derneği(ÇED) tarafından geleneksel olarak düzenlen Anneler Günü Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇED’de ödüller sahiplerini buldu

 

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Edebiyatçılar Derneği(ÇED) tarafından geleneksel olarak düzenlen Anneler Günü Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlen Anneler Günü Şiir Yarışması sonuçları açıklandı. Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Anne’ konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, 250 eserin jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlerin belirlendiğini aktardı. Annelere yönelik yarışmaya katılımın fazla olmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden Tekbaş, "Türk Edebiyatı’na katkı koymak ve yeni edebiyatçılara, şairlere yol açmaktır bizim amacımız. Yüzlerce şairin katıldığı yarışmada dereceye girenleri kutluyorum. Birbirinden değerli katılımcılara, gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda Balıkesir’den’den ‘Serencam’ Rumuzuyla Şair Hacer Ertürk, (Analar ve Evlatları) isimli hece şiiriyle birinciliği elde etti. Ödülünü CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut’un elinden aldı.

İkinciliği Mersin’den ‘Uzay Rumuzuyla Tülay Aslan, (Sevgi Yüreğim’de) isimli şiiriyle aldı. Aslan, ödülünü Edebiyat sevdalısı Ömer Keleş’in elinden aldı.

Üçüncülüğü Adana’dan ‘Nisanur) Rumuzuyla Hasan Hüseyin Anmak elde etti. Anmak’ın ödülünü ise öykücü şair Bekir Dağsever sundu.

 

ÇED Özel Ödülünü ise Mersin’den ‘Nålån’ Rumuzuyla Mustafa Doğan, (Alacağın Olsun Azrail) ve Jüri Özel Ödülünü Adana’dan ‘Eyican’ Rumuzuyla Kemal İlbeyi ( Anneler Günü) isimli şiiri ile aldı. Ödül töreni sonunda ÇED üyesi olan sanatçı Ozan Süleyman Bektaş sahne aldı.

 

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.