TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sütcü: Adana’nın kalkınması, Türkiye’nin kalkınması demek

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2016 yılı sonuçları açıklandı. Adana Organize Sanayi Bölgesi’nden (AOSB) 7 firma listede yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sütcü: Adana’nın kalkınması, Türkiye’nin kalkınması demek


ADANA (İLKHABER) - İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nın 2016 yılı sonuçları açıklandı. Adana Organize Sanayi Bölgesi’nden (AOSB) 7 firma listede yer aldı. 
Firmaların üretimden net satışları temel alınarak hazırlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” 2016 listesinde 7 firmayla temsil edilen AOSB, 2015 yılının İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde de yine 7 firmayla yer almıştı. İSO İkinci 500 listesine Adana il genelinden ise toplam 10 firma girdi.
İSO İkinci 500 listesinde, AOSB’de kurulu firmalardan Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş. 23. sırada, Tat Nişasta İnşaat San. ve Tic. A.Ş. 69. sırada, Zahit Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. 99. sırada, Meltem Kimya ve Tekstil San. İth. İhr. ve Tic. A.Ş. 201. sırada, Kimteks Tekstil İnşaat Tic. ve San. A.Ş. 279. sırada, Bakırlar İplik San. ve Tic. Ltd. Şti. 313. sırada, Netafim Sulama Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti. ise 380. sırada yer aldı.
Adana'dan listeye giren Indorama Ventures Adana Pet Sanayi A.Ş 78'inci, Kıvanç Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş 114'üncü, Akhan Un Fabrikası ve Tarım Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd.Şti ise 280'inci sırada bulunuyor.

Başkan Sütcü'den firmalara tebrik
“İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde yer alan firmaları tebrik eden AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, “İlk 500’ün ardından ‘İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde de Bölgemizde üretim yapan firmalarımızı görmek bizleri gururlandırdı. Listeye baktığımızda firmalarımızın, bir önceki yıla göre sıralamalarını yükselttiğini ve 2 firmamızın da ilk kez sıralamaya girdiğini görüyoruz. Bu durum, hem Bölgemizin hem de Adana sanayisinin geleceği açısından sevindirici bir gelişme” dedi.
AOSB’den her iki listeye giren firma sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artması için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirten Sütcü, şunları kaydetti:
“Listede daha fazla firma ile temsil edilmek; daha fazla üretim, daha fazla istihdam demek. Adana’nın kalkınması, Türkiye’nin kalkınması demek. Biz sanayiciler olarak, çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. AOSB’nin, hem ilk 500 hem de ikinci 500’de önümüzdeki yıllarda çok daha fazla firma ile temsil edileceğine inanıyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.