TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvan barınağında sulu serinlik

Bu yıl yaşanan bunaltıcı sıcaklar, Adana’da nem ile birlikte kendini daha da fazla hissettiriyor. Hal böyle olunca, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağındaki köpekler, üzerlerine su sıkılarak serinletilmeye çalışılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2017 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2017 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hayvan barınağında sulu serinlik

 Serhat ŞANLI

ADANA (İLKHABER) - Bu yıl yaşanan bunaltıcı sıcaklar, Adana’da nem ile birlikte kendini daha da fazla hissettiriyor. Hal böyle olunca, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağındaki köpekler, üzerlerine su sıkılarak serinletilmeye çalışılıyor.

Özellikle bu hafta tekrar yükselen sıcaklardan, Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi'nde yer alan hayvan barınağında bulunan yaklaşık 1000 köpek de etkilendi. Barınakta bulunan ağaçların gölgelerine sığınan köpeklerin üzerine görevliler bir nevi de olsa serinlemeleri için hortumla su sıkıyor.

Bazı köpekler de içmeleri için su doldurulan kaplarda serinlemeye çalışıyor. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık, hayvanların sıcaktan çok çabuk etkilendiğini belirterek, çeşitli yöntemlerle serinletmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl sıcakların geçmiş yıllara göre daha fazla olduğuna değinen Çıtırık, ‘’Hayvanlar, barınak görevlilerin geniş kaplara koyduğu suların içine girerek ve üzerlerine sıkılan suyla serinliyorlar. Sıcak havalarda hayvanlara daha fazla bakılmalıdır. Çünkü daha fazla etkilenmektedirler. Su içtikleri kaplar geniş tutuluyor. Çünkü hayvanlar ayaklarından serinledikleri için, suyun içine ayaklarını sokup çıkardıkları zaman bile serinliyorlar" dedi.

Havaların ısınmasıyla birlikte, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık, bizzat kendisi barınakta bulunan hayvanlara su sıkarak serinletiyor.

 

Son günlerde Adana'da hava sıcaklığı gölgede 40 derece olurken nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 45 dereceleri buluyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.