TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tümer: Mısır stratejik ürün

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye mısır üretiminin yüzde 25’ini karşılayan Çukurovalı üreticinin, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) sıfır gümrükle ithalat izni verilmesinin mısır üreticisine zarar vereceğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2017 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2017 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Tümer: Mısır stratejik ürün

 

ADANA (İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye mısır üretiminin yüzde 25’ini karşılayan Çukurovalı üreticinin, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) sıfır gümrükle ithalat izni verilmesinin mısır üreticisine zarar vereceğini dile getirdi.

Yaklaşık 1 buçuk milyon dekar üretimle ülkenin önde gelen bölgelerinden biri olan Çukurovalı mısır üreticisinin hasadın başlayacağı bu günlerde 700 bin tonluk ithalat izni nedeniyle sıkıntı yaşayacağını ifade eden Tümer, “Ülkemizin ihtiyacı olan tarım ve gıda ürünlerinde ithalata karşı değiliz. Ancak hasadına sayılı günler kalan mısırda sıfır gümrükle ithalat yapılması çiftçilerimize zarar verecektir. Tarım ve gıda ürünlerinde TMO tarafından fiyat belirlenip hasat gerçekleştikten ve çiftçi ürünlerini elden çıkardıktan sonra ülkenin ihtiyacı doğrultusunda ithalat yapılması daha doğru olacaktır” dedi.

Mısır ürününün tüm Türkiye’de stratejik bir öneme sahip olduğunu, TMO’nun hasat öncesi yerli üreticiyi serbest piyasa koşullarına ezdirmemek adına taban fiyat belirlemesi gerektiğine vurgu yapan Tümer, ‘’Kaliteli ve yüksek rekolteli mısır hasadına hazırlanan üreticiyi düşünmek gerekiyor. Mısır, stratejik bir üründür.’’ dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.