TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin de elektrik kesintisi masaya yatırıldı

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi yöneticilerini, çiftçi temsilcileri ile buluşturdu, elektrik kesintilerine kısa süreli ortak çözüm bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2017 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2017 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mardin de elektrik kesintisi masaya yatırıldı

 

ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)-Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi yöneticilerini, çiftçi temsilcileri ile buluşturdu, elektrik kesintilerine kısa süreli ortak çözüm bulundu.

 

Mardin’de çiftçi temsilcileri ile   Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi yöneticileri, Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü toplantı salonunda  elektrik sorunlarına çözüm bulmak amacı ile bir araya geldi. Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun arabuluculuk ettiği toplantıya, Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay  ve  Dicle Elektrik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Necat Tur telekonferans ile katılırken, Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut,Kızıltepe, Nusaybin, Ömerli, Midyat, Nusaybin ve  Yeşilli Ziraat Odası Başkanları ile Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi toplantıya bizzat katılan isimler oldu.

 

İl Müdürlüğü Toplantı salonunda basına kapalı olarak 2,5  saat devam eden toplantının ardından, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu basını içeriye çağırarak  açıklama yaptı. Çiftçilerin sıkıntılarını kendi sıkıntıları olarak gördüklerini söyleyen Miroğlu, Çiftçiler ile Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi yetkilileri arasında elektrik kesintilerinin tartışılmasına arabuluculuk yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Diyalog ile tüm sorunların çözüme kavuşturulabileceğine inandığını aktaran Miroğlu “ Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi ile Çiftçi temsilcilerinin bir araya getirip, mevcut sorunları ortak akıl karşılıklı diyalog ile çözme istedik. Doğrusunu isterseniz, dışarıda ve sosyal medya üzerinden yaratılmak istenen olumsuz algıların, doğruyu yansıtmadığını toplantıya katılınca anladım.” Dedi

 

6 SAAT KESİNTİ 4 SAATE İNDİRİLDİ

 

Daha önce günde 6 saat elektrik kesintisi yapıldığını, bununda tarımsal dengeler zarar verdiğine vurgu yapan Miroğlu  “İki tarafın ortak buluşması ile sorun kısa süreli de olsa çözüldü. Kesintiler 4 saate indirildi. Kesinler tarımsal üretimi etkilemeyecek zamanlarda gerçekleştirilecek. Çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza da kullandıkları enerji bedelini ödeme gibi bir vatandaşlık görevi var. Şirketin kurulma amacı elbette ki kazanç sağlamaktır. Çalışanı var, giderleri var, bunları karşılaması için kazanması gerekir. Çiftçilerimizin borçlarına sadık olmalarını ve zamanında ödeme yapmalarını istiyoruz ki, şirket daha fazla yatırım yapsın, daha kaliteli enerji versin “şeklinde konuştu.

 

BORÇLARINI ÖDEMEYENLERİN ELEKTRİKLERİ KESİLİR

 Toplantıya telekonferans yöntemi ile katılan Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay, vatandaşlara kaliteli elektrik vermek için gayret ettiklerini, kurum ile tüketiciler arasındaki sorunun diyalog il çözüme kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Atalay ” Çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza kaliteli ve enerji vermek bizim görevimiz. Çiftçilerimizin ve vatandaşların da kullandıkları enerjinin bedelini ödeme gibi bir sorumlulukları var. Borçlarını zamanında ödemeyen çiftçi ve vatandaşların elektrikleri kesilecek, bu noktaya dikkat çekmek istiyorum” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.