TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇÜ ile YDÜ işbirliği protokolü imzalandı

Yakın Doğu Üniversitesi heyeti Çukurova Üniversitesindeydi. Çukurova Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitim alanında işbirliği yapması için protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇÜ ile YDÜ işbirliği  protokolü imzalandı

ÇÜ ile YDÜ işbirliği

protokolü imzalandı

 

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Yakın Doğu Üniversitesi heyeti Çukurova Üniversitesindeydi. Çukurova Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitim alanında işbirliği yapması için protokol imzalandı. Rektörler Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Prof. Dr. Suat Günsel bilim üretmek için çalışacaklarını ifade etti.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel arasında işbirliği protokolü imzalandı. Çukurova Üniversitesi'nde imzalanan protokol kapsamında her iki üniversite bünyesinde bulunan fakülte, enstitü ve yüksekokullar, sürdürülen eğitim ve öğretimin geliştirilmesi ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda ortak çalışma yürütecek, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, staj programı gerçekleştirecek.

 

Rektör Prof. Dr. Kibar: “Misyonumuz Araştırma Üniversitesi.”

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Yakın Doğu Üniversitesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, "Biz de Üniversite olarak protokol kapsamında YDÜ'ye nasıl yardımcı olabileceksek elimizden geleni memnuniyetle yapmaya hazırız. Çeşitli projeleri birlikte yürütebiliriz. Biz de YÖK'ün Türk Üniversitelerinde Misyon Farklılaşması kapsamında yaptığı çalışmalarda araştırma üniversitesi misyonunu uygun gördük. Müracaatımızı yaptık. Bu bağlamda bu protokolün önemi de arttı." dedi.

 

Rektör Dr. Günsel: “Bilim Üreten Bir Üniversite Olmak En Büyük Hedefimiz”

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel de Çukurova Üniversitesi ile çok önemli bir protokol imzaladıklarının altını çizerek, "Hayallerimizi gerçekleştirmeye çalıştığımız üniversite kurma yıllarımızda kardeşlik kurabildiğimiz ilk üniversitelerden biri olan Çukurova Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolü her iki üniversite için büyük bir imza oldu. 26 yıldır üretmeye, geliştirmeye devam ediyoruz. Bilim üreten bir üniversite olmak en büyük hedefimiz. Bunu başarmanın en büyük yolu bütün anabilim dallarını tek çatı altında toplamaktır. Biz de bunu yapıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından her iki üniversite arasında 3+3 yıllık işbirliği protokolü imzalandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.