TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su hasreti dinecek

AK Parti Mardin Milletvekili Bölünmez Çankırı Kızıltepe’de gerçekleştirdiği halk günü toplantısında sorun dinledi, gönül aldı:

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Su hasreti dinecek

Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kızıltepe’de incelemelerde bulundu, düzenlediği halk günü toplantısında vatandaşların sorunlarını dinledi. 

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile birlikte teşkilat mensupları ve belediye meclis üyeleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Milletvekili Bölünmez, teşkilat binasında düzenlediği halk günü toplantısında vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. 

Halk günü toplantısının ardından kendisine iletilen sıkıntıların daha çok bireysel sıkıntıların olduğunu gördüğünü ancak Mardin bölgesindeki genel anlamda en büyük sorunun elektrik sorunu olarak kendilerine iletildiğini sorunun ortadan kaldıracak en önemli çözüm yolunun ise GAP Projesi kapsamında Mardin Sulama Kanalları’nın faaliyete girmesiyle sağlanmış olacağını söyledi. 

Milletvekili Çankırı, uzun yıllardır yolu gözlenen sulama kanallarında  akacak suyun hasretinin artık dinmek üzere olduğunu kaydederek, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’in Mardin ve Kızıltepe ovalarının ilk merhalesi olan, yaklaşık 30 bin hektar alanın sulanmasına ekim-kasım aylarında başlanabileceğini söylediğini ifade etti.  

GAP'ın dünyanın en büyük kalkınma projelerinin başında geldiğini hatırlatan Milletvekili Bölünmez, GAP Projesi’nin çok yönlü bir proje olduğunu ancak yakın vadede Mardin’e en büyük katma değerinin sulama kanallarının Mardin Ovasını sulamaya başlamasıyla görüleceğini söyledi.

“EKİM VE KASIM AYLARINDA

SUYUN AKMASI PLANLANIYOR”

Bölgede özellikle yaz aylarında baş gösteren elektrik sıkıntısının devasa projenin Mardin ve Kızıltepe Ovası kanallarının faaliyete girmesiyle hissedileceğini anlatan Bölünmez, projeyle ilgili çalışmaların son hız devam ettiğini, söz konusu suyun Kızıltepe Ovası’nı sulamasıyla birlikte bölgedeki tarım potansiyelinin de misliyle katlanacağına vurgu yaparak, şöyle dedi:

“Derik'e kadar ana kanal yapımının bitirilmiş durumda. Göletlerin yapım çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yılın sonunda Mardin ve Kızıltepe ovalarının ilk merhalesi olan, yaklaşık 30 bin hektar alanın suyla buluşacağının planlandığını ilgili bürokratlarımızın aracılığıyla memnuniyetle öğrendik. Bunun için çok fazla zaman kalmadı, İnşallah Ekim ve Kasım ayları gibi, ikinci ürünlerin sulama ihtiyacının imdadına GAP Sulama Kanalları’ndan akacak su verilecek. İnşallah çok fazla gecikmez, bizler de çiftçilerimizin memnuniyetini yaşamış oluruz.”

“VERİM ARTACAK, İŞSİZLİK AZALACAK”

GAP Sulama Kanalları’nın Mardin ve Kızıltepe Ovası’na akmasıyla birlikte ürün çeşitliliği ve ürünlerdeki verim rekoltesinde ciddi bir artış olacağını kaydeden Bölünmez, tahıl ambarı olarak bilinen Kızıltepe Ovası’nda verim artışı ve ucuz maliyet giderleri nedeniyle kısa sürede tekstil ve gıda sanayinde yerinde önemli bir pazar haline geleceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"GAP Sulama Kanalları, bölgemizdeki ürün çeşitliliğine önemli katkı sağlayacak, Ürünlerimizde verim ve rekolte artışına sebep olacak. Bu çeşitlilik ve verim artışı beraberinde sanayi alanında da önemli değer katkısını sanayileşme alanında da hep birlikte görmüş olacağız. Tarımsal sanayide, tekstil alanında istihdamı arttıracak ve büyük ölçekte işgücü ihtiyacı hissettirecek gelişmelerin arifesindeyiz. Bütün bunların gerçekleşmesine az kaldı. Bu gelişmeler; bölgemizdeki ihracat rakamlarını da katlayacaktır. Bir taraftan ekonomik kalkınma, diğer taraftan işsizliğin azalması, istihdamın artması, öte yandan da bunun beraberinde önemli ölçüde her alana sirayet etmesi kaçınılmaz olan büyük önem atfetmiş olduğumuz sosyal gelişmeler ve insanlarımızın yaşayacağı refah seviyesi önem verdiğimiz konuların başında geliyor.”

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise, bölgenin suyla buluşmasıyla birlikte bölgedeki enerji sorununun da büyük oranda çözüleceğine dikkati çekerek, enerjideki kayıp kaçak oranının, dalgalanma ve kesintilerin azalacağını sözlerine ekledi.

Milletvekili Çankırı Bölünmez, Mazıdağı toplantısının ardından Kızıltepe’de düzenlediği ikinci halk günü toplantısının ardından ilçede faaliyet gösteren kadın dernekleri ile engelliler derneklerini ziyaret ettikten sonra ilçede yakınlarını kaybeden vatandaşlara taziye ziyaretinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.